Yok böyle gece

Güncelleme Tarihi:

Yok böyle gece
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 00:16

Süper Final, süper bir finale sahne olacak. Şükrü Saracoğlu’nda mutlu son için sarı kırmızılılara beraberlik yetiyor. Fenerbahçe için tek yol Galatasaray’ı seyircisi önünde dize getirmek. Sakatlığı nedeniyle Trabzonspor deplasmanında forma giyemeyen kaptan Alex, Galatasaray derbisi kadrosunda.

Haberin Devamı

TARİH bu geceyi yazacak. 53 yıllık profesyonel futbol tarihimizde ne böyle bir maç oynandı, ne de böyle bir heyecan yaşandı. Bu akşam 19.00’da tüm nefesler tutulacak ve Şükrü Saracoğlu Stadı’na odaklanacağız. Gelin iki takımın genel bir değerlendirmesini yapalım. Futbolumuzun belki de en zor yılıydı. F.Bahçe, 3 Temmuz’daki şike soruşturması sonrası en çok darbe alan takım oldu. Bir çok yıldızını kaybetti ancak yıkılmayıp umudunu son maça taşıdı. Küçük çaplı bir mucizeyi gerçekleştirdi. Ve bu akşam kazanırlarsa şampiyon olacaklar.

Yeni kadroyla müthiş performans

Geçtiğimiz sezon sportif anlamda dibe vuran Galatasaray, Fatih Terim’in göreve gelmesiyle bambaşka bir kadroyla sezona başladı. Sezona çok iyi başlamasalar da sonrasında ligi domine edip 9 puan farkla normal sezonu lider tamamladılar. Süper Final’de Fenerbahçe’ye yakalansalar da beraberlik onlara mutlu son için yetiyor.

Haberin Devamı

Cimbom gibi koşan takım yok

G.Saray maç başına 106.4 km koşarak Süper Final’in en çok koşan takımı oldu. Fenerbahçe ise maç başına 104.8 ortalama yakalayabildi. Sarı kırmızılılar 3. haftada 4-2 kazandıkları Trabzon deplasmanında 113.1 km koşup en iyi futbollarını oyna-
dılar.

Mayıs ayı “G.Saray” diyor

İki takımın mayıs ayındaki mücadelelerinde G.Saray’ın üstünlüğü var. Mayıs’taki maçların 14’ünde G.Saray, 12’sinde F.Bahçe galip ayrılırken, 8 maç berabere sonuçlandı. G.Saray 58, F.Bahçe 44 gol atmayı başardı.

En golcü isim Alex de Souza

İki takımın aktif oyuncuları arasında 13 tanesi F.Bahçe-Galatasaray derbilerinde golle buluştular. Alex 8 golle aktif oyuncular için en golcü isim. F.Bahçe’de  Cimbom’da ise Necati ezeli rakiplerinin filelerini 3 kez havalan-dırmayı başardı.

ŞAMPİYONLUKTA NELER OLACAK?

FENERBAHÇE

*  Son 6 sezonda üst üste şampiyon olan hiçbir takım yok. Bunu başaran ilk takım olacak.
* Semih, sarı lacivertli forma ile 5 şampiyonluk yaşadı. Kazanırlarsa 6. şampiyonluğunu yaşayacak.
* Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin başında 2 yıl üst üste şampiyonluk yaşayan ilk yerli hoca olacak.
* Son haftaya geride girdiği bir sezonda şampiyonluğu kazanarak rakibinden 2006’nın rövanşını alacak.

GALATASARAY

Haberin Devamı

* Fatih Terim 5. lig şampiyonluğuna ulaşacak ve Ahmet Suat Özyazıcı’nın 4 şampiyonluğunu geçecek.
* Galatasaray 18. şampiyonluğuna ulaşacak ve Fenerbahçe’yi şampiyonluk yarışında yakalayacak.
* Cimbom, şampiyon olursa 2007’de Fenerbahçe’nin yaptığı gibi ezeli rakibinin evinde mutlu sonu kutlayacak.
* Özhan Canaydın ve Adnan Polat’tan sonra Ünal Aysal da başkanlığının ilk yılında şampiyonluk yaşayacak.

Cimbom Beşiktaş’a kamp kurdu!

FENERBAHÇE ile oynayacağı kader maçını bekleyen Galatasaray, kamp yapmak için Florya yerine The Plaza Oteli seçti. Fatih Terim, kampın 1. Köprü’ye yakın Beşiktaş’taki Plaza Otel’de yapılmasını uygun gördü. 26 oyuncunun yer aldığı sarı kırmızılı kafile Kadıköy’de bugün oynanacak maça Beşiktaş’taki otelden geçecek.

Haberin Devamı

Alex kulübede Sow tribünde

FENERBAHÇE’de sakatlığı nedeniyle Trabzonspor deplasmanında forma giyemeyen kaptan Alex, Galatasaray derbisi kadrosuna alınacak. Sakatlığı devam eden Senegalli yıldız Moussa Sow ise 18 kişilik kadroda yer almadı. Durumu son ana kadar belirsizliğini koruyan Sow maçı tribünde takip ederken, Alex’in mücadeleye yedek başlayacağı öğrenildi.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Stoch, Cristian, Bienvenu
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Necati Ateş, ElmandeR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!