Yılın en iyisi Van Persie

Güncelleme Tarihi:

Yılın en iyisi Van Persie
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 00:00

Arsenal'in yıldız oyuncusu Robin van Persie, Rooney ve Agüero'yu geride bırakarak İngiltere’de yılın oyuncusu ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

Bu sezon Arsenal formasıyla ligde 27 gol atan Hollandalı oyuncu, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından yılın oyuncusu seçildi.

Ödüle aday gösterilenler arasına arasında David Silva, Sergio Agüero, Joe Hart, Wayne Rooney ve Scott Parker gibi önemli oyuncular bulunuyordu.

Profesyonel Futbolcular Birliği Başkanı Gordon Taylor konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Van Persie takıma adına harika işlere imza attı. Denis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy ve Marco van Basten gibi önemli golcüleri göz önüne aldığımızda Van Persie’nin de Hollandadan çıkmış üst düzey hücum oyuncularından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

Yılın genç oyuncusu Walker

İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği, Tottenham'ın gelecek vaat eden oyuncusu Kyle Walker'ı da "Yılın genç oyuncusu" ödülüne layık gördü.

Haberin Devamı

Walker ile bu ödüle aday gösterilenler arasında, Gareth Bale, Sergio Agüero, Alex Oxlade-Chamberlain, Danny Welback ve Daniel Sturridge gibi genç yıldızlar bulunuyordu.

Yılın 11’i

Joe Hart (Man City); Kyle Walker (Tottenham), Vincent Kompany (Man City), Fabricio Coloccini (Newcastle), Leighton Baines (Everton); David Silva (Man City), Yaya Toure (Man City), Gareth Bale (Tottenham), Scott Parker (Tottenham); Robin van Persie (Arsenal), Wayne Rooney (Man Utd).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!