Yılın en iyi hocaları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Yılın en iyi hocaları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2010 10:59

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından 2009'un kulüp çalıştıran en iyi antrenörleri sıralamasında Türk futbol severlerin yakından tanıdığı Mircae Lucescu ilk 5 arasına girdi.

Haberin Devamı

Temsilcilerimiz Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze'nin formasını giydiği Rubin Kazan'ı iki sezon üst üste şampiyon yapan ve bir dönem Gençlerbirliği'ni de çalıştıran Türkmen Hoca Kurban Berdiyev ise listede 11'inci sırada yer aldı.

Her yıl düzenlenen ve kısa adı IFFHS olan Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yayınlanan en iyi kulüp çalıştıran antrönörler sıralamasında ilk sırayı FC Barcelona'yı çalıştıran Josep Guardiola alırken, Manchester United'in deneyimli hocası Sir Alexander Ferguson ikinci sırada yer aldı. Futbola heyecan katan kişiliği ile tanınan Inter Milan'ın hocası Jose Mourinho listeye üçüncü sıradan girerken, 4. sırada ise Club Estudiantes de La Plata'nın teknik direktörü Alejandro Javier Sabella kendisine yer buldu.

Haberin Devamı

Listeye Türkiye'den herhangi bir hoca giremezken, Türk futbol severlerin Galatasaray ve Beşiktaş'tan tanıdığı, Shakhtor Donetsk'in Rumen hocası Mircea Lucescu 5. sırada yer aldı. Arsenal'in hocası Arsene Wenger listeye 6. sıradan girerken, Türk Milli Takımı'nın başına getirilmesi düşünülen Guus Hiddink, Rusya Milli Takımı'nı çalıştırdığı sırada hocasız kalan Chelsea'nin başında kaldığı süre göz önüne alınarak 7'nci sırada yer aldı.

2009'un en iyi hocaları ve çalıştırdıkları takımlar şöyle sıralandı:

1. Josep Guardiola - FC Barcelona

2. Sir Alexander Ferguson - Manchester United

3. José Mário dos Santos Mourinho Félix - FC Internazionale Milano

4. Alejandro Javier Sabella - Club Estudiantes de La Plata

5. Mircea Lucescu - FC Shakhtyor Donetsk

6. Arsène Wenger - Arsenal

7. Guus Hiddink - Chelsea

8. Laurent Robert Blanc - FC Girondins de Bordeaux

9. Jorge Daniel Fossatti - LDU de Quito

10. Felix Magath - VfL Wolfsburg / FC Schalke 04

11. Kurban Berdyev - Rubin Kazan

12. Carlo Ancelotti - Milan AC / Chelsea

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!