Yıldızlar'ın gözü liderlikte

Güncelleme Tarihi:

Yıldızların gözü liderlikte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 18:55

FIBA U17 Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası’na hazırlanan U17 Yıldız Kız Milli Takımımızın Antrenörü Erkan Metin, turnuvada ilk hedeflerinin gruptan lider çıkmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hollanda’da düzenlenecek U17 Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası’na katılacak olan U17 Yıldız Kız Milli Takımımızın Antrenörü Erkan Metin, FIBA’yla yapmış olduğu röportajda şampiyonada ilk turu grup lideri olarak tamamlamayı hedeflediklerini belirtirken, Hülya Çoklar ve Büşra Akbaş’ın performanslarının da turnuvada kilit rol oynayacağını belirtti.

Şampiyonada Avustralya, Brezilya, Japonya, İspanya ve ev sahibi Hollanda’yla birlikte B Grubu’nda yer alan Ay-Yıldızlılar’da antrenör Erkan Metin, ilk hedeflerinin gruptan lider çıkmak olduğunu söylerken, “Bence zor bir grupta yer alıyoruz. Geçen yaz U16 Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda İspanya ve Hollanda’ya karşı oynamıştık. İspanya ne kadar zorlu bir rakip olduğunu orada şampiyon olarak göstermişti. Hollanda da bu şampiyonaya ev sahipliği yapacak olmasından dolayı avantajlı durumda olacak. Öte yandan Japonya disiplinli ve hızlı bir ekip, Avustralya ise iyi fizikli oyunculara sahip bir takım. Biz tüm bunlara rağmen her maç son topa kadar savaşıp grup liderliğini elde etmek için çabalayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yaz U16 Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda kazanmış oldukları dördüncülüğün oyuncularına özgüven sağladığını da belirten Metin, “Bizim için çok iyi bir tecrübe oldu. Önümüzdeki şampiyonalarda hedefi yükseltmemize de yardım sağladı. Geçen yaz turnuvada skor anlamında takımın yükünü çeken oyuncularımdan biri olan Hülya Çoklar’ın ise gelecekte Türk Basketbolu’nun yıldızlarından biri olacağına inanıyorum. Onunla çalışıyor olmak gerçekten çok güzel. Büşra Akbaş da bizim için bir başka kilit oyuncu. Botaş formasıyla Eurocup’ta aldığı dakikalar onun için önemli bir tecrübe oldu. Hollanda’da bunu oyununa yansıtarak bize faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!