Yıldız değil, yıldız adayı alacağız

Güncelleme Tarihi:

Yıldız değil, yıldız adayı alacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 16:57

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, yapılacak transferlerde takım içi dengeleri gözettiklerini belirterek, "Gerets oyun kurma özelliği olan tecrübeli bir oyuncu istedi. Adaylarımız var, ama şartların oluşmasını bekliyoruz. Yıldız değil yıldız adayı alacağız. Uygun bir futbolcu bulursak yarın veya 5 ay sonra alırız" dedi.

Haberin Devamı

Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Polat, transferde araştırmalarının bütün sezon boyunca süreceğini belirterek, “Transferde yıldız futbolcu, çok maliyetli futbolcu almayacağız, yıldız adayı futbolcular alacağız. Bu arada, tecrübeli bir futbolcuyu kiralama yoluyla alabiliriz” dedi.


Yüksek maliyeti oyuncuların takım dengelerini bozacağını düşünerek bu transferleri zorlamadıklarını belirten Polat, "Bundan sonra da politakımız böyle olacak. Geçen sene şampiyon olmuş takıma öncelik vermek ve altyapıdan gelen 5-6 futbolcuya şans tanımak istiyoruz. Bunlar geleceğin yıldız futbolcuları. Onların önlerini açık tutmak istiyoruz. Teknik direktörümüz Eric Gerets'in de gençlere şans verdiğini gördünüz. Bunun uygulaması bundan sonra da böyle olacak” dedi.

Haberin Devamı

Transferde araştırmalarının bütün sezon süreceğini kaydeden Polat, ”Galatasaray takımına uygun bir futbolcu bulursak da bunu yarın da alabiliriz, 5 ay sonra da alabiliriz. Bu sene ciddi, dünyanın her tarafından araştırma yapacak bir ekip oluşturacağız. Aralık sonu geldiğinde 2007-08 sezonunun transferini de bitirmeyi amaçlıyoruz. Bizim transferimiz 12 ay sürecek. Artık son güne bırakmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Adnan Polat, dünyada futbolun vitrininin İtalya, İspanya ve İngiltere olduğunu, bu yüzden oyuncuların birinci tercihlerinin bu ülkeler olduğunu, ayrıca Güney Amerikalı futbolcuların eşlerini de ikna etmek gerektiğini kaydetti.
      
"GERETS İLE FİKİR AYRILIĞIMIZ YOK"
  
Polat, teknik direktör Eric Gerets ile fikir ayrılıklarının bulunmadığını ifade etti. Gerets'in kendilerinden orta sahada, defansif özellikleri ve oyun kurma özelliği olan tecrübeli bir oyuncu istediğini vurgulayan Adnan Polat, “Adaylarımız var, ama bazı şartların oluşmasını bekliyoruz. Arzu ettiğimiz oyuncuyu alamazsak Galatasaray bünyesinden de Gerets bir futbolcu çıkarır. Burada Mehmet'e şans veriyor. Bunu da hocayla devamlı konuşuyoruz. Bu anlamda aramızda bir sıkıntı yok” dedi.

Adnan Polat, yönetim olarak teknik heyetle bir sorunları olmadığını belirterek, şöyle konuştu:“Biraz insaflı olmak lazım. Gerets ve yardımcılarının geçen sene Galatasaray'ı hangi şartlarda şampiyon yaptığını hepiniz biliyorsunuz. Bir maç oynanmış, Galatasaray'ın iyi oynamadığını hepimiz ifade ettik. O maçta bile 5-6 gol atabilirdik. Bir maça göre hoca değiştirmemiz söz konusu değil. Çarşamba günü oynanacak Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçını düşünüyoruz. Adnan Sezgin, Gerets ve diğer arkadaşlar buna konsantre oldular. Bu turu geçmek bizim için olmazsa olmaz. Bu söylentilere kimse bakmıyor. Herkesin kafasında çarşamba günkü maç var.”

Haberin Devamı

"KARARI GERETS VERECEK"
  
Adnan Polat, Ankaraspor maçında birbirleriyle tartışan Hasan Şaş ve Necati konusunda 10 Ağustos Perşembe günü Gerets'in vereceği rapor doğrultusunda gereğini yapacaklarını söyledi.

“Takım içindeki kurallara, disiplin yönetmenliğine aykırı hareket eden kim olursa olsun öncelikle ikaz, sonra para cezası, tekrarı halinde de kadro dışı bırakma var” diyen Polat, “Buranın kurallarına herkes uymak zorunda. Maddi sıkıntılar bu sene de sürebilir. Bunu istismar ederek takımın disiplinini bozana hangi şart olursa olsun taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.
  
"ŞAMPİYONLAR LİGİ GARANTİ"
  
Polat, 9 Ağustos Çarşamba günü Avrupa Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turu ilk maçında İstanbul'da Çek Cumhuriyeti'nin FK Mlada Boleslav takımı ile yapacakları karşılaşmada Şampiyonlar Ligi'ni garantileyecek bir skor alacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Şu anda takımda doğrudan oynaması gereken 3-4 oyuncunun sakat olduğunu anlatan Adnan Polat, “Ama Çek takımı her ne şartta olursa olsun elememiz gereken bir takım, ondan şüphe duymuyorum. Futbol ciddi bir iştir, her maçı ciddiye almazsanız, zayıf görünen bir takıma yenilebilirsiniz. Geçen sene Tromsö maçından arkadaşlarımızın ders aldığını umuyorum. Kendilerine de bunu hatırlatıyoruz. Galatasaray'ın, ilk maçta alacağı skorla Şampiyonlar Ligi'ni garantileyeceğini düşünüyorum” dedi.

FEDERASYONUN KARARLARINA DESTEK
  
Adnan Polat, Türk futbolunda tribün terörünün ortadan kaldırılması gerektiğini, bu konuda yeni sezonda federasyonun aldığı kararları desteklediğini söyledi.

Haberin Devamı

HEINZ EN KISA ZAMANDA GİDECEK

Adnan Polat, göndermek istedikleri Heinz'in 9 Ağustos Çarşamba gününden itibaren kendisine kulüp bulana kadar tek başına bir antrenörle çalışacağını, bu oyuncunun en kısa sürede bir takım bulmasının iki taraf için de iyi olacağını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!