Yıldız değil birey yetiştiriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yıldız değil birey yetiştiriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2013 01:08

FCB Escola Camp Avea ikinci dönem kampı için Antalya’ya gelen Beltran, Barcelona felsefesinin önceliğini “iyi bireyler yetiştirmek olarak” tanımladı.

Haberin Devamı

AVEA’nın, FC Barcelona Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği FCB Escola Camp Avea’nın başarılı antrenörlerinden Jordi Mola Beltran, Katalan ekibinin altyapı sisteminin değerleri hakkında çarpıcı ipuçları verdi. Futbolu; kadın-erkek, yaşlı-genç farkı gözetmeksizin herkese hitap eden evrensel bir spor dalı olarak tanımlayan Jordi, insanlar arasında cinsiyet ayrımı yapılmaksızın fırsat eşitliğinden yana olduklarını vurguladı.

‘TİKİ TAKA’NIN SIRRI

“TÜRK gençlerinin futbol tutkusu, başarı hırsı, mücadele ruhu ve pratik oyun zekası bizim de heyecanımızı perçinliyor” diyen Jordi Mola Beltran, Barcelona’nın sırrını 3 maddede anlattı.
Birey olmak: Çocuklara futbolcu olmadan önce kendilerine ve topluma faydalı birer birey olmaları konusunda konuşmalar yapıyoruz ve bunun önemini aşılamaya çalışıyoruz.
Saygı: Kamplarımızda dayanışma büyük önem taşıyor ve beraberinde ekip çalışmasını getiriyor. Bunların sonucunda rakibine ve takımına saygı duyan oyuncular ortaya çıkıyor.
Ve Tiki Taka: Bu iki maddeyi aşılamayı başardığımız oyuncularla birlikte felsefemiz olan Tiki Taka sis-
temini ra-hatça uyguluyoruz.

Haberin Devamı

Projeden notlar...

1-FCBEscola Camp Avea’nın temeli niteliğinde gerçekleştirilen “Türkiye’nin Minikleri Dünyanın Yıldızları” projesine katılan 18 gençten 4’ü, 2012’de genç milli takımımıza seçildi.
2-Kamp boyunca 35 kız ve Sevgi Evleri’nden 35 kimsesiz çocuk da eğitim aldı.
3-Kamplardaki çocuklardan 14’ü U-12, U-13 ve U-14 milli takımlarına davet edildi.
4-Çocukların 25’i Türkiye’de 1. ve 2. Lig ekiplerinin altyapı takımlarına dahil edildi.
5-Diyarbakır ve Hak-kari seçmelerinden kamplara katılan çocuklar, Diyarbakır’ın altyapı takımlarından genç takımlarına yükseldi.
6-Süper Lig’deki önemli takımların menajerleri, kampı yakından takip ediyor. 3-4 kulüp, 10’a yakın çocuğun eğitim tüm masrafını karşılamak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!