Yiğit Şardan: Canaydın yakışıksız ithamlarda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Yiğit Şardan: Canaydın yakışıksız ithamlarda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2006 17:44

Galatasaray Kulübü'nde yarın yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısı öncesi, başkan adaylarından Yiğit Şardan, kulüp başkanı Özhan Canaydın'ın, kendisi hakkında “yakışıksız ve mesnetsiz” ithamlarda bulunduğunu söyledi.

Esentepe'deki Güzel Sanatlar ve Saatchi Reklam Ajansı'nda basın toplantısı düzenleyen Şardan, bugün gazetelerde başkan Canaydın'ın, Galatasaray-Fenerbahçe maçında tribünlerden sahaya yabancı maddeler atılmasıyla ilgili kendisi hakkında ithamlarda bulunduğunu belirterek, ”Bir başkan adayının kardeşinin, yabancı maddelerin sahaya atılması olayında organizatör gibi çalışması düşünülemez. Bu çok yakışıksız ve mesnetsiz bir itham. Bunun bizzat sayın başkan tarafından yapılmış olması daha da üzücü” dedi.

Hizmet yarışında bunların yapılmaması gerektiğini dile getiren Şardan, şöyle devam etti: “Sayın başkan benimle ilgili kafaları karıştırıcı ithamda bulunuyor. Bunu çok talihsiz buluyorum. Futboldan bir örnek vermek gerekirse, futbolcular ya kötü oynadıklarında, ya da maçı kaybettiklerinde hırçınlaşır. Bu, sanırım kaybetmenin getirdiği bir hırçınlıktır. Ne ben ne kardeşim ne de başka bir arkadaşım asla böyle bir olayın içinde yer almayız.”

Adnan Polat ve Semih Haznedaroğlu'nun, Özhan Canaydın'ın listesinde yer almasıyla ilgili olarak da Şardan, “Haznedaroğlu önce, konsensüsün başkanı olarak seçime katılacağını söyledi, sonra geri çekildiğini açıkladı. Sonra renk seçimine katıldı, ardından yine çekildiğini söyledi. Bugün de kendisini Canaydın'ın listesinde gördük. Adnan Polat da yönetime girmeyeceğini söyledi ama bugün onu da gördük. Biz ilk günden beri tutarlı bir duruş sergiliyoruz. Bu konudaki takdiri en son genel kurul verecektir” açıklamasını yaptı.

Şardan, Galatasaray'ın kaderini, aidatını yatırmış 4 bin 600 genel kurul üyesinin belirleyeceğini ifade ederek, “Yağmur da kar da yağsa, taş da yağsa gelsinler, oylarını kullansınlar” dedi.

Yiğit Şardan ayrıca, yönetim kurulu listesinde yer alan Murat Ece'nin,, çok özel koşullardan dolayı affını istediğini, onun yerine listeye Osman Güneri'yi dahil ettiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!