Yiğit – Efe ikilisinden erken şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Yiğit – Efe ikilisinden erken şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 10:11

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. yarışı Ford Otosan Kocaeli Rallisi 28-29 Temmuz tarihlerinde İzmit’te düzenlendi.

Haberin Devamı

Toprak zeminli parkurda düzenlenen yarışta XO Perfume ve FootDoctor sponsorluğunda, Team47 Motorsports adına, Sınıf 9'da Fiat Palio ile yarışan Yiğit Timur – Efe Ersoy ikilisi, yarışın iki günü boyunca domine ettikleri sınıflarında finişe ilk sırada ulaştılar.

Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından düzenlenen yarışta 36'sı Ulusal olmak üzere toplam 42 ekip start aldı. 12 etap üzerinden koşulan rallide tüm etaplarda dikkat çeken zamanlara imza atan Timur – Ersoy ikilisi, elde ettikleri birincilik sonrası Türkiye Ralli Sınıf 9 Şampiyonluğunu ilan ettiler. Ekibin co-pilotu Efe Ersoy ise, güçlü otomobillerle yarışan rakiplerinin karşısında Türkiye Ralli Genç Co-Pilotlar Şampiyonluğu'nu puantaj olarak garantilemiş
oldu.

Genç ve hızlı pilot Yiğit Timur, Kocaeli Rallisi sonrası “Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 5. yarışını geride bıraktık. Mekanik problem yaşadığımız İSOK İstanbul Rallisi haricinde 4 yarışta finişe ulaştık, dördünde de birincilik elde ettik. Zorlu ve hızlı rakiplerimiz karşısında hata yapma şansımız olmadığını bilerek, hızlı fakat temkinli olarak bu yarışı da birinci olarak tamamladık. Sezon başında hedefimiz olan şampiyonluğa sezon sona ermeden ulaştığımız için çok mutluyuz. Tecrübesiyle beni geliştiren ve hızlandıran değerli co-pilotum Efe Ersoy'a, sponsorlarımız XO Perfume ve FootDoctor'a, takımımız Team47 Motorsports'a ve mekanik ekibimiz DeltaSport'a bugüne kadar elde ettiğimiz tüm başarılar için teşekkür ediyorum.” dedi.

Haberin Devamı

Ekibin co-pilotu Efe Ersoy ise, yarış sonrasında “2007 sezonundan beri aktif olarak co-pilotluk yapıyorum, ilk kez bir şampiyonluk yaşıyorum ve bu henüz sezon sonlanmadan elde ettiğimiz bir şampiyonluk. Aynı zamanda Türkiye Ralli Genç Co-Pilotlar Şampiyonluğu'nu da elde ettim. Bana bu gururları yaşatan değerli pilotum Yiğit Timur'a ve tüm destekleyenlere çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Genç ekibin bir sonraki yarışı, 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayağı, 25-26 Ağustos tarihlerinde Samsun’da koşulacak olan Hitit Rallisi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!