Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

YARDIM ÇAĞRISI

Sevgili Ayşe,
“Yetiş Ayşe” yazılarını takip ediyorum ve insanlara yardım etme çabalarını takdirle karşılıyorum. Benim yardım isteğim kendim için değil, bir tanıdığım için.

Sezer Karaca, benim çok sevdiğim Hülya Abla’mın 29 yaşındaki oğlu. 2011 Mart ayından beri kanserle savaşıyor. Hastalığının adı Malign Melanom.

İlk teşhisi 2011 Şubat ayında Konya Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ve sonra mart ayında Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’nden konuldu.

Konya Selçuk Üniversitesi Hastanesi’nde 4 operasyon geçirdi ve 8 ay interferon tedavisi gördü. Hastalığın tekrar nüksetmesi sonucu ocak ayında Ankara Demetevler Onkoloji Hastanesi’nde radikal boyun ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası 12 boyun ve 12 baş kısmından ışın tedavisi aldı ancak hastalığı tekrar kendini yeniledi. Bu sefer doktorları temodal tedavisi verdi ama hastalıkta gerileme ya da durulma olmadı.
 
Sezer için kalan son tedavi şansı ipilimumab-yervoy adındaki çok pahalı bir ilaç ve sigortası bu ilacı karşılamıyor. İlk etapta 80.000TL olmak üzere toplam 150.000TL’lık bir miktara ihtiyaçları var.

Haberin Devamı

Ailesi bu miktarı karşılayamayacağı için arkadaşları Sezer için bir kampanya başlattılar ve bir banka hesabı açtılar. Şimdiye kadar 25.000TL civarında para toplandı ama acilen paranın kalan kısmına ihtiyaçları var çünkü her geçen gün kanser büyük bir hızla ilerliyor. Ben imkânı olan herkesin bu gence ve yavrularını kurtarmaya çalışan Karaca ailesi ve sevenlerine yardım etmelerini rica ediyorum.
Sevgili Ayşe, Sezer’in hesap numarası bilgilerini ekledim.
İstek üzerine ailesi hastalık rapor ve bilgilerini paylaşabilir (Facebook ve Twitter’da da kampanyalarını görebilirsin). Eğer bu yardım isteğini köşende yayınlayabilirsen çok sevinirim. Toplanacak miktar çok fazla ama Allah’tan ümit kesilmez. Yardımların için şimdiden teşekkür ederim. Ben Amerika'da yaşıyorum. Soruların ve ek bilgi için bana e-mailimden ulaşabilirsin. Sevgilerimle…
Nihal


CEVAP: Sevgili Nihal,  29 yaşında gencecik bir arkadaşımızın böyle bir hastalıkla mücadele etmesi çok üzücü. Acil şifa diliyorum. Okur dostlarım da eminim ki maddi katkıda bulunacaklardır. Sevgiler.

……….

Haberin Devamı

40-42 BEDEN GELİNLİK

Ayşe Abla merhaba,

İki hafta önce evlendim, düğünüm için yaptırmış olduğum gelinliği sırf gelinlik giymek istediği halde almaya durumu olmayan arkadaşlar olabilir diye kiralamak yerine satın aldım.
Sizin de desteğiniz ile talebi olan birilerine göndermek isterim.
40-42 beden giyen ve 1.62 boylarında 9 puntluk ayakkabı ile giyebilecek birilerine verebilirim.

Sevgiyle kalın
Fatma

CEVAP: Fatma’m Allah seni de mesut etsin inşallah bir yastıkta kocayın. Bu güzel paylaşımından ötürü de teşekkürler.

……….

KIYAFETLERE TALİBİM

Ayşe Hanım, öncelikle sizin gibi yardım sever bir kişiliği saygıyla selamlıyorum.

Ben Van’dan yazıyorum, bu mübarek ayda umarım benim ailemin de sizin sayenizde yüzü gülecek. Deprem bizi etkiledi, evimiz ağır hasarlı oldu. Şu an kiradayız, işsizim, eşim bana yansıtmıyor ama durumuzu hiç iç acıcı değil ama yine şükürler olsun ki hayattayız. Allah’ın izniyle siz gibi değerli yardım severler sayesinde bugünleri atlatacağız.

Haberin Devamı

Köşenizde bayan kıyafeti ve ayakkabısı yardımında bulanmak isteyen hayırsever bir kişi yazmış, onlara talibiz Ayşe Hanım. 4 kişilik bir aileyiz 1,5 ve 6 yaşlarında 2 kız çocuğum var.

Şükrü


CEVAP: Şükrü Bey, geçmiş olsun. Allah can sağlığı versin, mal bugün var yarın yok işte görüyorsunuz. Benim canım okur dostlarım kızlarınıza da giyecek ve oyuncak gönderecektir eminim. Sevgiler.

……….


KLİMA

Merhaba Ayşe Hanım,

Bizim burada şu an 40 derece havalar inanın o kadar sıcak ki bazen zor nefes alıyoruz.
Sıcaktan çok nem oranı çok aşırı yüksek ve biz boynumuzda havlu ile dolaşıyoruz inanın bana.

Kaç gecedir ben de 3 yaşındaki yavrum da aşırı sıcaktan uyuyamıyoruz. Kaç kere duş alıyoruz hatırlamıyorum bile.

Haberin Devamı

Bizim için şu an klima almak imkânsız ama Ramazan ayı da geldi artık çok zorlanmaya başladık.

Benim sizlerden ricam eğer evlerindeki eski klimalarını yenilemek isteyen okuyucularınız olursa bize eski klimalarını göndermek isterlerse çok mutu oluruz.

Çok teşekkürler

İyi Çalışmalar

"çok sıcak"

CEVAP: Değerli okurum, klima göndermek isteyen olursa yönlendireceğim. Öperim.

……….


EVLENECEK ÇİFTE YARDIM

Merhaba Ayşe Abla,

Müdavim bir okuyucun olarak sana bu yazıyı yazarken defalarca düşündüm.

Yetiş Ayşe köşeni okurken bir gün gelip de benim de senden yardım isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi.

25 yaşında üniversite mezunuyum, özel bir şirkette çalışıyorum. 1 ay sonra düğünüm var, malum ev alışverişi elde avuçta pek bir şey bırakmıyor bir de üzerine devletten almış olduğum öğrenim kredisi eklenince hayli zorlanıyorum.

Haberin Devamı

16 yaşımdan beri çalıştığım için para kazanıp, düşünerek harcama yapmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.

Bir yandan aileme çok masraf yüklemek istemiyorum çünkü evde bir tek babam çalışıyor (emekli olduğu halde halen işine devam ediyor), annem geçirdiği bir hastalık nedeniyle 4-5 yıldır çalışmayı bıraktı.
Benden küçük kardeşim var, babam evi mi geçindirsin, kardeşime mi destek olsun, beni mi evlendirsin, onun için de çok zor biliyorum.

İşte sana yazmamın nedeni de tam olarak bu, benim kazandığım sadece üniversitede okurken devletten almış olduğum kredinin geri ödemesi ile ev kurmak için aldığım eşyaların taksitini anca karşılıyor, hatta karşılamıyor bile.

Okullar kapanana kadar birkaç öğrenciye ders veriyordum en azından az da olsa işimi görüyordu, şimdi öğrencilerim de olmadığı için maddi desteğe ihtiyacım var ablacım, bunu yazarken bile çekiniyorum ancak yazımı yayınlarsan belki bana yardım etmek isteyen birileri çıkar.

38 BEDEN KIYAFETLER

Çok bir şey istemiyorum, karşılığında yeni evlenecek çiftin hayır dualarını alırlar. Ayrıca eşyalarımı toplarken az kullanılmış 38 beden kıyafetlerimi ayırdım ihtiyaç sahiplerine ben de kendi adıma yardımcı olmak isterim, yarın kimin ne olacağı hiç belli olmaz. Emeklerin ve ilgin için milyonlarca teşekkürler.

Sevgi ve öpücüklerimle.

Not: İsim ve iletişim bilgilerimi köşende yayımlamazsan sevinirim.

Rumuz - yeni evlenecek çift -


CEVAP: Şimdiden mutluluklar diliyorum. Allah kolaylık versin ev kurmak kolay değil. Ama eşya için de kendinizi üzmeyin. Zamanla her şey olur, acele edip kendinizi zorlamayın.

……….

PANİK ATAK

Sayın Ayşe ve Selin Hanım;

Otuzlu yaşlarımın ortalarında gerek özel hayatımın iniş çıkışları
gerekse iş hayatımdaki stresli ortam nedeniyle olsa gerek
panik atak hastası oldum ve uzun yıllar bu rahatsızlıkla yaşamak zorunda kaldım. Psikiyatrlar, psikologlar ve hocalar da dahil olmak üzere gitmediğim, başvurmadığım kapı, kullanmadığım antidepresan kalmadı diyebilirim.
 
Benim panik ataklarım el-kol uyuşması, kalp çarpıntısı, iç daralması, gittikçe artan bir endişe ve kaygı hali, kalp krizi ya da beyin kanaması geçireceğim korkusu şeklinde tekrarlıyor, hemen her seferinde hastanenin acil servisinde son buluyordu.

Ölçülen tansiyonum yüksek çıkıyor ve d. iğnesiyle sakinleşip eve dönüyordum. Daha sonra yapılan tetkikler ve tahlillerde somut bir bulguya rastlanmıyor, yükselen tansiyonum nedeniyle de uzun yıllar tansiyon dengeleyici ve beta bloker ilaçları kullanmak zorunda kalıyordum.

Çok okuyan biri olmam nedeniyle bu rahatsızlıkla ilgili okunabilecek her metni, her kaynağı okumama rağmen bir türlü başa çıkamıyordum.
Sonunda bu rahatsızlıkla dışarıdan gelecek ilaç ve yardımlardan ziyade kendi iç mücadelemle başa çıkabileceğime kanaat getirdim.
Ama bunu nasıl yapacağımı bulamamıştım bana bir materyal lazımdı.
Dikkatimi kendimden uzaklaştıracak bir şey bulmalıydım.
Ve bir gün panik atak başlangıcında daha önce hiç yapmadığım bir şeyi yaptım ve tesadüfen aynaya baktım ve içimde fırtınalar koparken kalbim yerinden fırlayacakmış gibi olurken aynaya yansıyan suretimde hafif bir endişe halinin dışında bir değişiklik olmadığını fark ettim.
Aynaya bakmaya devam ederek sürekli kendime ''Oğlum senin hiçbir şeyin yok, baksana şu surata sağlık fışkırıyor, sakin ol, doktora, hastaneye gidecek bir durum yok, her şey, kafanda, ruhunda olup bitiyor, fiziksel olarak hiçbir şeyin yok, birazdan geçecek bir şey yaşıyorsun, hem daha önce defalarca gittin de acile ne oldu ki?” falan diye kendimi zorlayarak önce içten sonra da yüksek sesle konuşmaya başladım. Kendimi gülmeye zorladım, (bunları bana yakınlarım ya da başkaları söylediğinde fazla etkisi olmuyordu)

Kendi kendime söyleyince önce hastaneye gitmekten vazgeçtim bu kararı verdikten bir kaç dakika sonra da nabzımın normalleşmeye başladığını, kaygı ve endişelerimin azaldığını hissettim.
Bu bana büyük moral verdi ve o günden sonra her panik atak
başlangıcında aynaya bakmaya ve ''Bak Hastaneye-acile gitmeye gerek kalmadan iyileştin'' diyerek telkinlere devam ettim. Giderek nöbetlerin arası seyrekleşti ve bir süre sonra kayboldu. Dozlarını azaltarak antidepresanlarımı bırakmaya karar verdim. (Yanı sıra beni stres ortamına sokan iş ve olaylardan da uzaklaşmaya başladım tabi)
Hiçbir şeye fazla üzülmemeye, gereğinden fazla hiç bir şeyi kafaya takmamaya gayret ettim çünkü her sıkıntının bir süre sonra sona erdiğine, hayatın ne kadar zor olsa da yaşamaya değer olduğuna da karar vererek daha iyimser biri olmaya çabaladım.
Ha bu arada antidepresanları bıraktıktan sonra ilaçsız mücadele
dönemimde şunu da belirtmeliyim ki panik ataklar bitmişti ama bu sefer de vücudumda gezinen ağrılar başlamıştı.

Bu dönemde evhamlı biri olup çıktım, okuduğum ya da dinlediğim hastalık belirtilerinin bende de var olduğunu düşünmeye başlayıp kaygılandım ama bu evhamların panik atağın beni şimdi de bu yolla alt etmeye çalıştığını tespit edince üzerinde durmamaya ve kendimi dinlememeye karar verdim. Bir süre sonra gezinen ağrılarım ve evhamlarımda kayboldu çok şükür.
Şimdi 50 yaşındayım, on yıl süren panik atak dönemimi tamamen geride bırakmış durumdayım, yaklaşık 5-6 yıldır hiç panik atak nöbeti yaşamadım. Zaman zaman (her insanda olabilecek türden) depresyona girecekmiş gibi olduğum dönemler olmuyor değil ama bana iyi gelen bir antidepresanı 6 aylığına kullanıp bırakıyorum, yanı sıra spor yapıyorum, yürüyüşe çıkıyorum, bulduğum her şeyi okuyorum ( özellikle anı-biyografi tarzı eserleri, çünkü başkalarının yaşadıkları, çektikleri insanın kendi sıkıntılarını ya unutmasını ya da basit görmesini sağlıyor)
İmkanlarım elverdiğince seyahat ediyorum. Dönem dönem namaz kılıp maneviyatımı kuvvetlendirmeye çalışıyorum.
(Ramazan ayında mutlaka oruç tutuyorum ve oruçluyken kendimi daha da iyi hissediyorum (sanıyorum oruçluyken tansiyonumda düşüyor ve daha da rahatlıyorum)
Herkes panik atakla benim yöntemimle ve bu şekilde başa çıkabilir diye bir iddiam yok ama benim mücadelem bu şekilde oldu, belki yararı olur diye paylaşmak istedim. Çünkü bu rahatsızlığın hayatı nasıl yaşanmaz hale getirdiğini biliyorum ve herkese sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.

Saygılarımla

Cemal


CEVAP: Cemal Bey, harikasınız. Geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz ve başkalarına da örnek olur önerileriniz.


……….

AYAKKABILAR
Bugünkü yazınızda A Rumuzlu hanımın ayakkabılarına talibim abla iletişim bilgilerimi gönderirsen ya da onunkini bana verirsen çok sevineceğim ablacım sağlıcakla kal

G.
Sadece rumuzum yayınlanmasını istiyorum.
 
CEVAP: Sevgili G. Senin bilgilerini ona ileteceğim. O seninle iletişim kuracaktır. Sevgiler.

……….

ÖZGEÇMİŞ

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21053262.asp

Gizli olması koşulu ile yazıda bahsettiğiniz Ş’nin Cv sini bana gönderebilir misiniz?

Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.
Saygılarımla,

H.

CEVAP: H. Bey, ileteceğim. Başarılar dilerim işlerinizde.

……….

24 TEMMUZ KIYAFET VE AYAKKABI BAŞLIKLI MEKTUBU

Ayşe Hanım aydın günler,

Eşim için 24 Temmuz kıyafet ve ayakkabı başlıklı mektubu gönderen A. rumuzlu okuruna mail adresimi iletir misin?
Yusuf

CEVAP: Yusuf Bey, ileteceğim. Sevgiler.


……….


36 BEDEN KIYAFET

Ayşe Hanım merhabalar,
Bugünkü yazınızı okurken kıyafet ve ayakkabı yardımında
bulunmak isteyen bir yardımsever vardı. O bayana benim bilgilerimi verir misiniz? Çok çok teşekkürler.

Ayşe

Sevgilerimle.

CEVAP: Adaşım, bilgileri vereceğim. Öperim.

……….

BAYAN TAKIM ELBİSE VE DİĞER GİYİM EŞYALARI

Ayşe Hanım merhabalar,

Çok az giyilmiş ya da üzerinde etiketleri ile duran giyim eşyalarımı ve ayakkabılarımı gerçekten ihtiyacı olanlara hatta işe başlayacak olup takım elbise almakta zorlanacak kişilere ulaştırmak istiyorum.

Sosyal yardım dernekleri bayan takım elbiselerini pek tercih etmiyorlar. Bu konuda kimlere ulaşabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

 

Mutlu

CEVAP: Mutlucuğum, harikasın. Okur dostlarımdan yeni işe başlayacak olanları sana yönlendireceğim. Başarılar.


……….

38 BEDEN KIYAFETLER

Ayşe Abla merhaba, bugünkü yazınızda A.rumuzlu okurunuzun 38 beden kıyafetlerine ihtiyacım var eğer yardımcı olursanız çok sevinirim beni mutlu etmiş olursunuz. Teşekkür ederim. Adımı ve adresimi yazıyorum .(yayınlamazsanız sevinirim)iyi günler.

Ş.

CEVAP: Sevgili Ş. Bilgilerini ileteceğim. Sevgiler.

……….


17 TEMMUZ RAMAZAN BAŞLIKLI YAZI HAKKINDA

Ayşe Hanım Merhaba,
Ben 17 Temmuz salı günü Ramazan ve Ameliyat başlıkları altında yayınlanan aileler ile irtibata geçmek istiyorum, mümkünse bana ailelerin iletişim bilgilerini iletebilir misiniz? Ben de maddi durumu çok iyi olan biri değilim karınca kararınca yardımcı olmak isterim.
Bir de sizden ricam yazım köşenizde yayınlanacak ise ismimin gizli tutulmasıdır.

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım iyi ki varsınız. Ne demişler; damlaya damlaya göl olur. Az veren candan çok veren maldan. İnanın size küçük gelen bir yardım bir başkasının biraz olsun nefes almasına mutlu olmasına neden olabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları