Yetiş Ayşe

Merhaba Ayşe Hanım nasılsınız, yazacağım bir türlü fırsatım olmadı.

Haberin Devamı

Geçen köşenizde yayınladığınız iki kızım için başlıklı yazınızdaki bayana çocukları için kıyafet göndermek istiyorum iletişim bilgilerini yollarsanız sevinirim.
İsmim yayınlanmasın lütfen teşekkürler.

CEVAP: benim isimsiz melek okur dostlarım iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini göndereceğim, sevgiler.  

…….


38 BEDEN ABİYE ELBİSE

Ayşe Hanım,

Elimde çok iyi bir markanın 38 beden abiye elbisesi var. Krem renkli, diz boyunda, etekleri pileli, kahverengi zincirli süslemeleri var. İhtiyacı olan biri özel bir gününde kullanabilir.
Fakat çarşamba günü yurtdışına dönmek zorundayım acaba ben size yollasam siz daha sonra ihtiyacı olan birine yollayabilir misiniz, malum yurtdışından yollarsam gümrüğe filan takılır. Ya da şu an acil ihtiyacı olana hemen yollayabilirim.

Haberin Devamı

Saygılarımla. (ismimi vermezseniz çok sevinirim)

CEVAP: Yetiş Ayşe’de okurlar birbirleri ile doğrudan iletişim kurup kendileri gönderiyorlar yardımlarını. Ben başka türlü işin içinden tek başıma çıkamam. Çarşambadan önce başvuracak olanları sana yönlendiririm. Gitmeden gönderebilirsin o durumda. Tek elbise de aslında gümrüğe takılmaz sanıyorum. Sevgiler.

…….

 
DÜĞÜN İÇİN BÜYÜK BEDEN ABİYE


Merhabalar Ayşe Hanım;
Bunu size kızım aracılığıyla yazıyorum. Çünkü bilgisayar kullanmayı pek bilmiyorum. Düzenli olarak her gün yazınızı takip etmekteyim. O kadar yardıma ihtiyacı olan kişilere el uzatıyorsunuz ki öncelikle bunlara vesile olduğunuz için size sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
O kadar çok ihtiyacı olan insan varken benim derdim yanlarında hiç kalır ama sizinle paylaşmak istedim.

Ben 44 yaşında bir bayanım 54 beden giyiniyorum malumatınız her yerde bulamıyorum. Maddi durumum çok kötü. Büyük beden olan yerlerde bir bluza 100, bir pantolona 150 TL istiyorlar. Benim eşim asgari ücretle çalışıyor, bir oğlum var, okutuyorum, bir de kızım var, onun önümüzdeki ayın 13’ünde düğünü var ve kendime bir elbise dahi bulamadım.

Sizden ricam sadece bunu yayınlamanız. Bu şekilde büyük beden kıyafeti olup da kullanmayanlardan rica ediyorum.
Bilgilerim aşağıda yazılı şimdiden çok teşekkür ederim
E.

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili E., eminim benim sevgili okur dostlarımdan uygun kıyafeti olanlar sana destek olacaktır. Kızını da şimdiden tebrik ediyor ve mutluluklar diliyorum. Sevgiler.


…….


KIYAFET İSTEYEN BAYAN HAKKINDA

Ayşe Hanım Merhaba,
Birkaç gün önce 36 beden olan bir bayan kıyafet istemişti. Bana o kişinin adresini verirseniz kıyafet göndermek istiyorum. Ben de 36-38 arası beden bir bayanım. Kıyafetlerim kesinlikle eski değildir. Şimdiden teşekkür ederim. Kolay Gelsin.

CEVAP: Harikasın, bilgileri göndereceğim. Öpüyorum.

…….

SKOLYOZ HASTASIYIM YETİŞ

Yetiş Ayşe abla,

Ben Ankara'dan E. 23 yaşındayım.

Yazdıklarımı okur musunuz, isyanımı dile getirir misiniz bilmiyorum ama bu sadece benim isyanım olmayacak eminim.

Haberin Devamı

Çaresiz, umutsuz bir durum değil benim hikâyem belki de çaresi olduğu için ve elimden gelen hiçbir şeyim olmadığı içindir bu kadar isyanım. Çaresi var ama yapacak bir şeyim yok benim.

Doğuştan skolyoz hastasıyım, yani omurgam eğri, S şeklinde. 10 yıl önce geçirdiğim 2 ameliyatın hiçbir işe yaramamasından, doktorun tecrübesizliğinden, belki de şanssızlıktan sırtımda kamburluk, çıkıntı oldu, hiçbir işe yaramadı.

Bu yaşıma kadar takılan (emara bile uygun olmayan) platin ve bir genç kıza yapılan boyundan kalçaya kadar hiçbir estetiği olmayan dikiş izleri (ameliyattan önce söylenseydi yapılırdı estetik dikiş)
Bilememişiz, her gün ameliyat olmadığım için düşünememişim onların düşünmesi gereken şeyi.

Haberin Devamı

Tam 10 yıl önce olmuştum ameliyatımı daha, çocuktum, farkında olmadan çok riskli bir işe kalkışmışım, yeni yeni anlıyorum, büyüdüm artık araştırıp okuyorum.

Bu hastalıktan ölen insanların olduğunu görüyor, duyuyorum. Bunca yıl maddi durumumuz olmadığı için sesimi çıkaramadım, rahatsız olduğumu herkesin bana baktığını söyleyemedim.

Ama bugün çalışıyorum kendi paramı kazanabiliyorum, hatta anneme bakıp ev geçindirebiliyorum. Babasız olmanın ne kadar zor olduğunu, arkanda seni kollayacak birinin olmamasının ne kadar zor olduğunu biliyorum, yaşıyorum. O dünyada olsaydı biliyorum her şey çok farklı olurdu.

Kendi imkânlarımla ve çevrenin verdiği rahatsızlıkla tekrar ameliyat olmaya karar verdim, kimseye yük olmadan 10 yıl sonra yeniden başlayacaktım her şeye, yeni yepyeni bir hayata.

Haberin Devamı

Araştırıp en iyi doktoru bulup 10 yıl önce yapılan hatayı yapmayacaktım, 10 yıl önce bir doktora güvenip bu işe kalkıştığım için pişman olmayacaktım bu sefer her şey yoluna girecekti ve buldum işinde çok başarılı dünyaca ünlü bir doktor ……. hastanesinde görev yapan bir doktor, onunla irtibata geçip randevu aldım, 3 ay sonrasına (o zamana kadar muayene ve röntgen parasını biriktirdim çünkü bir röntgeni bile benim 1 aylık maaşımdı)
Aldığım maaş geçindirmek zorunda kaldığım bir eve zor yeter iken bir de sağlığım eklenmişti. … hocam sağolsun yardımcı olup beni yarı özel hastanelerinde ameliyat edeceğini ve hastaneye 10000 TL vereceğimi, kendisinin para talep etmeyip sırtımdaki platini çıkardıktan sonra tekrar bir ameliyatla eğriliği düzelteceğini söyledi, kredi başvurusu yaptım ve maksimum 20.000 çekebildim, 3 yılda ödeyecektim ilk ameliyatımı olduktan sonra 2.si için çekilen emarlar sonucu hocam 8 saatlik sürecek bir ameliyat yapacağını söyledi ve verdiği fiyatla dünyam yıkıldı 44.000 TL veremezsem ameliyatımı olamayacağım.
Hayatım 44.000 TL bağlı normal bir insan olmak için 44.000 TL şart.
Paran yoksa ölmeye mahkûm musun? Çaresi olan bir hastalığım varken eğriliğim artıp omzum kalçama doğru eğilip, ciğerlerim kaburgalarıma baskı yapıp, nefes darlığı çekip, ölmem mi lazım? Fakir olan başkalarına mı muhtaç olsun, her şey para mı?
Gittiğim tüm hastanelerde bu platin çıkmaz, felç kalırsın derken …. hocam “çıkması şart” dedi ve çıkarmayı başardı ve ben ona güvendim. Şimdi param yok diye güvenmediğim doktorların masasına mı yatayım, devlet hastanelerinde çalışan doktorlar bile artık ameliyatı özelde yaparım diyorlar, her şey para olmuş, ben çok şey mi istiyorum, sadece herkes gibi olabilmek istiyorum, kimseye yük olmadan, ayaklarımın üstünde durmak istiyorum ben, kimseye muhtaç olmadan.

Bunları yazmak hiç bir şeyi değiştirmeyecek biliyorum, sadece isyan ediyorum benim gibi olan herkesin ettiği gibi ben de isyan ediyorum üzgünüm.

Ne yapalım güvenmeden yatarız ameliyat masasına iyi geçmezse tekrar oluruz, belki gerek bile kalmaz tekrar tekrar olamadan ölürüz.  Sonuçlarını kabul edip imzalarız kâğıdı siz de rahat rahat yaparsınız ameliyatı sonuçları düşünmeden zaten sesini çıkarmaz geride kalanlar çünkü onlar parasız zaten savunamazlar hem savunsalar da geri getiremezler ki kader derler canı veren de Allah alan da Allah.

CEVAP: Sevgili E. Öncelikle geçmiş olsun. Allah dermansız det vermesin kimseye. Senin de söylediğin gibi en azından senin bir dermanın var pahallı da olsa. İnşallah benim canım okur dostlarımdan destek olmak isteyen çıkar. Sevgiler.

…….

İKİ KÜÇÜK KIZ

Ayşe Hanım merhabalar,
İki küçük kız için gelen yardım çağrısını bugün gördüm. Ben yeni evlendim ve bekâr evimden kalan kullanılabilir durumda ev eşyaları var (iki kanepe, küçük bir buzdolabı, muhtelif mutfak eşyası, perde, yastık, yorgan vs. Gibi) .
Bilgilerini iletebilirseniz yardımcı olmayı isterim.

(ismimi yayınlamazsanız sevinirim)

Sevgiyle.

CEVAP: İşte bir isimsiz meleğim daha. Ben ne diyeyim ki harikasınız hepiniz. Bilgileri ileteceğim. Öpüyorum sarılarak.

…….


ESRA ÖĞRETMEN

Ayşe Hanım merhaba,
Sizden Antalya’dan yazan Esra öğretmenin anlattığı ailenin bilgilerini rica ediyorum. Ben de Antalya’da oturuyorum, açık adresini belirtirseniz sevinirim.
İçtenliğinize, güzel yüreğinize sağlık. Antalya’dan sevgilerle.


Kevser

CEVAP: Kevserciğim, adresini ileteceğim. Sizlerin de yüreğinize sağlık. Benden de sana ve Antalya’ya sevgiler.


…….

ADRES TALEBİ

Merhaba Ayşe Hanım.

28.05.2012 tarihli yazınızdaki 36 beden başlıklı yazının sahibinin adresini ya da iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz? Öğretmenim ve kullanmadığım pek çok kıyafetim var. Ben de onları severek kullanacak birine verirsem mutlu olacağım. İyi günler.

Rahime

CEVAP: Sevgili Rahime, bilgileri ileteceğim, öperim.


…….

KÖY ÖĞRETMENİ

Ayşe Hanım merhaba;

Yazılarınızı takip ediyorum, benim de yapabileceğim bir şey olursa diye sıramı bekliyorum. Köy öğretmeni başlıklı yazınızı okudum, buradaki çocuğun kız mı erkek mi olduğunu merak ediyorum.
Benim kızım 10 yaşına geldi, bisikleti küçük geliyor, haliyle yenisini alacağız, eğer uygunsa eski bisikleti verebilirim, çok da eski sayılmaz bisikletimiz. Kullanılabilir durumda. Ben Antalya’da yaşıyorum ulaştırmam kolay olur. Lütfen ismimi yayınlamazsanız sevinirim. Teşekkür ederim.


CEVAP: Bilgileri ileteceğim. Eminim o köyde eski bir bisiklete çok sevinecek pek çok minik yürek vardır. Bilgileri iletince öğretmenimden detayları öğrenebilirsin, sevgiler.

…….

YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,
28 Mayıs 2012 tarihli yazınızda sizinle irtibata gecen Antalyalı köy öğretmeninin iletişim bilgilerini rica edebilir miyim?

Sezen


CEVAP: Sevgili Sezen, ileteceğim. Sevgiler.


…….

Ayşecim merhaba,

Eski işyerimdeyken giydiğim resmi iş kıyafetlerimi artık giymediğim için ayırdım. Aşağıdaki linkteki 36 beden başlıklı
Yazındaki okuruna göndermek istiyorum. Bilgilerini bana gönderir misin?

Elvan

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20641000.asp


CEVAP: Elvancığım, harikasın. Tabi ki iletirim. Seni de sarılarak öperim.


…….

Yazarın Tüm Yazıları