YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

Ayşe Hanım merhaba,
25 Temmuz’da yazınızda bildirdiğiniz burs isteyen kızlar ve çikolatayı özleyen kızı olan dul hanımın iletişim bilgilerini gönderir misiniz? Kendilerine yardımcı olmak isterim. İsmimin gazetede çıkmasını istemiyorum.
Sevgilerle
 CEVAP: Bilgileri gönderdim. İyi ki varsınız sevgiler.

…………

 YARDIM ET ABLACIĞIM
 Ayşe Ablacığım,
Senin yazıları hurriyet.com.tr’de sürekli olarak takip ediyorum ve her hafta yazılarını heyecanla bekliyorum.

Yetiş Ayşe olarak köşende kendine ayırdığın yazıları hep ayrı bir ilgiyle okumuştum ama hiçbir gün benim de senden yardım isteyeceğimi düşünmemiştim.
Ablacığım benim babam rektum kanseri Allah’a şükür ki herhangi bir sıçrama- en azından şu anda- olmadı ve tam 10 saat süren ameliyatla doktorların da söylediği kadarıyla şu anda kurtuldu ancak ameliyatında makatını kapattılar ve torbaya bağlı olarak yaşamı sürdüreceğini söylediler.
Tabi ki çok sıkıntılı zamanlar ve süreçler geçirdik. Ben de 1yıllık evliyim çok severek yaptığım bir evliliğim var ama babam şu anda çalışmıyor. Ameliyatı olduğu 1 ay oldu ve şu anda çalışması da çok mümkün değil. Annem de şu anda sürekli onunla ilgilenmesi gerektiği için çalışamıyor.
 Sağlığından kalan borçları zaten vardı, bir de şimdi hiç kimsenin çalışmaması artı olarak da sağlığıyla ilgili sürekli yaşanabilen sıkıntılar dolayısıyla maddi ihtiyaçları çok yüksek.
Ben çalışıyorum ablacığım ama 1 yıllık evliyim borç, harç, taksitler hala devam ettiği için ben de yardımcı olamıyorum.  Babam şu anda emekli değil, gününü doldurmayı bekliyor ama emekli olabileceği tarihe kadar en azından maddi destek alabilecekleri bir yere ihtiyacımız var ablacığım.

Haberin Devamı

Babamın hastalığıyla ilgili her ÅŸeyi ispatlayabiliriz, bir geliri olmadığını ispatlayabiliriz ama nereye, kime, nasıl baÅŸvuracağımı bilmiyorum. Kaymakamlığı aradım ancak 50 yaÅŸ altında olduÄŸu için destek olamayacaklarını söylediler.Â

Ablacığım burada sana kısa bir özet geçmeye çalıştım benimle ilgilenebilirsen çok dua alırsın telefon numaram 05………..  eğer ararsan her şeyi daha detaylı anlatabilirim.
 Ne olur abla yardım et bana, çok üzgünüm onlara durumlarını soramıyorum bile, içim sızlıyor. Ne olur benimle de ilgilen en azından bir yol göstersen yeter.  Senden başka kimse aklıma gelmedi yardım isteyebileceğim şu anda …. Hastanesi’nde yatıyor babam.

Haberin Devamı

Desteklerini bekliyorum ablacığım.Â
S.
CEVAP: Sevgili S. Öncelikle geçmiş olsun, inşallah başka yere atlamaz ve eski sağlığına kavuşur baban. Sağlık masrafları için Yeşil Kart çıkartabilir sanıyorum. Muhtarlıktan öğrenebilirsin.
Bunun dışında benim canım okur dostlarım da bayram öncesi zor durumdaki bir hastanın yüzünü güldürmek isteyecektir eminim. Öpüyorum seni de, mutluluklar diliyorum.
…………..

MERHABA AYŞE ABLACIĞIM; benim bir ablam var bahsetmiştim aslında 2 çocuğu var.
 Ramazan ayındayız, bayrama gireceğiz ve evlerinde yiyecek içecek, temizlik malzemesi işte bir evin ne ihtiyacı olursa hiç bir şeyleri yok.
Komşular getiriyor yemeklerini. Kafayı yiyeceğim neden onların bir şeyleri yok diye. Kışın bile soğukta oturmuşlardı, yine aynı durumdalar. Biz de zar zor geçiniyoruz, birini versem birini veremiyorum.
Ablacığım lütfen bana acilen güzel haberlerini ver. İnsanın ablası için maddi yardım istemesi zoruna gidiyor ama mecburum paraya çok ihtiyaçları var, ramazandayız ve önümüz bayram.
Lütfen hayırsever vatandaşlara sesleniyorum, maddi yardım istemek zorundayım. Çok zor durumdalar umarım güzel haberler verirsiniz.
Yasemin
CEVAP: Yasemincim, inşallah benim sevgili okur dostlarım ablana gerekli olan gıda ve temizlik malzemelerini bayramdan önce ulaştıracaklardır. Öpüyorum seni de.
………..

Haberin Devamı

TEÅžEKKÃœR
Sevgili AyÅŸe,
Geçen haftaki 'Yetiş Ayşe' yazını okuduktan sonra sana mail atmıştım adaşının verdiği kıyafetlerle ilgili. Kıyafetler elime ulaştı ve inan tam üstüme göre oldular.
İlgine çok teşekkür ederim. Ayşe Hanım’ın herhangi bir iletişim bilgisi olmadığı için ona ulaşamadım ama sen benim adıma teşekkür edersen çok sevinirim.
A.
CEVAP: Bunu duyduğuma nasıl sevindim anlatamam. Lütfen eline ulaşanlar da bana yazsınlar ki yardımların yerlerine ulaştığını bileyim, ben de mutlu olayım. Öpüyorum her ikinizi de hem seni hem adaşımı.
……………..


YETİŞ AYŞE- EĞİTİMLİ İNSANA HAYAT KURMAK YASAK
Merhaba Ayşe Hanım;
Yazılarınızı takip etmeye başlayalı çok uzun zaman olmadı ancak kısa sürede bağlandım ve her gün okur oldum.
Yetiş Ayşe bölümünde yaptıklarınız ise gerçekten büyük anlam taşıyor.
Ciddi sağlık sorunları olan insanların yanında benim derdimin ne kadar anlamı olur ama 2 yıldır bu sorunla uğraşmaktan artık ne yapacağımı bilemez hale geldim.
Öncelikle şunu belirteyim; ben İstanbul' da çalışıyorum ve nişanlımın ve ailesinin daha fazla üzülmemesi için adımı en azından adımın tamamını yayınlamamanızı rica ediyorum.

Haberin Devamı

Ayşe Hanım; erkek arkadaşımla 2009 yılında aile arasında ufak bir nişan yaptık ve daha sonra o askere gitti. Askerden döndükten sonra artık önümde hiçbir engel kalmadı diye düşünerek büyük bir umutla iş aramaya başladı ancak aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen hala bir sonuç elde edebilmiş değil.
İşverenlerin artık ne aradığını inanın bilemez hale geldik, 500 küsur başvuru yaptı, hiçbir kadro-maaş-pozisyon ayırt etmeden. Mantık çerçevesinde düşünürsek bu 300 başvurudan en az yüzde onu görüşmeye bari çağırır diye düşündük ama inanın 1 yılda gittiği görüşme sayısı sadece 10! ve tabi ki hepsi de olumsuz sonuçlandı.
Diyeceksiniz ki nişanlının vasıfları mı yetersiz? Türkiye'nin en köklü üniversitesinin iki bölümünü aynı anda bitirip, iki ayrı bölüm diploması ve derece ile mezun olan, askerliğini bitirmiş, 1 yıl da olsa iş tecrübesi, yabancı dili olan bir kişi, 500 küsur ilanın tamamı için mi yetersiz görülür?
Kaldı ki işin en kötü yanı; olumsuz sonuçlanan görüşmelerin hepsinden aldığı cevap; "sen bize fazlasın, eğitimlerin bize fazla. Biz üç kuruşa deli gibi çalıştıracak az nitelikli insan arıyoruz." Böyle bir cevabı almak insanın tüm hayatını yeniden sorgulamasına neden oluyor, daha çok okumak daha eğitimli olmak bizim bildiğimizin aksine zararlıymış meğer diyoruz. Sırf iki diploması olması nedeniyle bu insan 2 seneye yakın süredir iş bulamıyor, evlenmek için en ufak bir adım atamıyoruz, hayatımıza kaldığımız yerden devam edemiyoruz.
Ekte nişanlımın CV sini de gönderiyorum size, geniş bir okuyucu kitleniz ve sağlam dostluklarınız olduğunu biliyorum. Umarım diğer okurlarınızın derdine derman olduğunuz gibi, bizim de sonunda yuvamızı kurabilmemiz için gereken tek şeye, nişanlımın bir iş bulmasına yardımcı olabilirsiniz.
Ailelerimiz tipik memur aileleri olduğu için, düğünümüzü yapmak eşyalarımız almak gibi masrafların hepsini, her şeyi kendimiz yapacağız ve dolayısıyla bu iş sorunu hallolmadan düğün hazırlıklarına dahi başlayamıyoruz.
Bunların yanı sıra, yaşanan sıkıntının, psikolojik çöküntünün kelimelerle anlatılması zaten yetersiz... Yardımcı olabilmeniz ümidiyle.
İyi günler dilerim.

Haberin Devamı

A.
CEVAP: Sevgili A. Senin epostan gibi o kadar çok mektup alıyorum ki okur dostlarımdan, ben de şaşırdım kaldım. Maalesef işverenler az maaşa köle gibi çalıştırma taraftarı, bu da kalifiye elemanları çok zorluyor. Belki de iş aramak yerine evden, bilgisayardan yapabileceği bir iş ile kendi işini kursa daha mı iyi olur ne dersin? Her işte bir hayır vardır belki de bu hayırlısıdır. Bu arada tabi ki bir iş olasılığı çıkarsa okur dostlarımdan ben de size yönlendireceğim. Sevgiler.
……………

AHH AHHH BU KÄ°LOLAR VE KIYAFETLER

Sevgili Ayşe Ablacığım

Köşenizi okurken küçük AyÅŸe okurunuzun kıyafet yardımı yapmak istediÄŸini öğrendim. Ben evliyim ve evlendikten sonra çok fazla kilo aldım, artık 40-42 beden giyiyorum ve dolayısıyla hiçbir kıyafetim olmuyor. Çalışan bir bayan olunca da bu sıkıntı yaratıyor. Gardırobumu yenilemek için maalesef yeterli bütçemiz yok. Sizden ricam ediyorum küçük AyÅŸe Hanım’a benim adıma göndermesini rica eder misiniz?Â
SevgilerimleÂ

(dip notçuk: lütfen kimliğimi açıklamayın)
CEVAP: Bilgilerini gönderdim, sanırım yola çıktı bile, belki de yazıyı okuduğunda eline bile geçmiştir. İnşallah hepsi üzerine olur, sevgiler.
………………………….

Ä°STANBUL TURÄ°ZMÄ°YLE Ä°LGÄ°LÄ°Â

Sayın Başbakanım,

Yalnız İstanbul turizmden 10 milyar dolar gelir elde eder ama çirkinlikler hat safhada.
1) Boğaziçi’nde tekne turu yapan turistle gecekonduları görmemeli
2) Dolapdere' de 500 yıllık muhteşem kilisenin etrafında tamirciler vs. var.
3) Fener patrikhanesinin etrafı çirkin binalardan arınmalı.
4) Perşembe pazarında avlusu olan tarihi iş hanları turizme açılmalı
5) hekimbaşı av köşkü otel olabilir.

Bilgilerinize sunar değerlendirilmesini önemle rica ederim.

Saygılarımla
Ahmet ÇELEBİ
………………..

LÜTFEN ÖNEMSEYİN BENİ

Merhaba AyÅŸe abla;
Abla diyorum çünkü ben henüz bu yolun başındayım biliyorum. Ben bir süredir yazılarınızı hurriyet.com.tr 'den takip ediyorum. Çok uzun bir zaman olmadı ama yine de bağımlı hale geldim sanırım. Neyse lafı çok dolandırmayacağım sizi de yormayacağım.
Ben 2010 yılında Radyo, tv ve sinema bölümünü 4'üncülükle bitirdim. Ama sektörü siz de çok iyi biliyorsunuz maalesef bir türlü iş bulamadım kendime.
Okurken pek çok yerde staj gördüm, çok farklı alanlarda da gönüllü çalıştım ama mezun olduktan sonra bir iş bulup çalışmak kısmet olmadı bir türlü. Bugünkü yazınız beni etkiledi açıkçası çünkü okurken bile oradan oraya savrulan bir öğrenci oldum maalesef (başarı anlamında değil sistem sorunları yüzünden).

Bir yıldır bazı setler de dâhil olmak üzere pek çok işte çalıştım ama ya stajyer statüsünde çalıştırıp ücret vermediler ya da yapmaya başladığımız iş yayına bile girmeden kaldırıldı. Artık lanetli olduğumu düşünmeye başladım. Biliyorum saçma ama yine de bu psikoloji insanı çok yıpratıyor.

Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama düzenli bir iş dışında hiç bir şeyin beni tatmin edemeyeceğimi fark ettim. Biliyorum elinizden bir şey gelmez ama belki bir tanıdığınız vardır, ya da aklınıza gelen farklı bir yöntem, bana yardım edebilirsiniz diye düşündüm. Ekte size cv'mi yolluyorum. Size günde böyle onlarca mail atan olduğunu bildiğim halde yine de umut ediyorum işte. Zaman ayırıp okuduğunuz için bile şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla

T.
CEVAP: Sevgili T., bu sektör maalesef böyle, sende bir lanet yok sektör lanetli maalesef. Bir dizi ya da program tutmayınca hemen kaldırılıyor, hiç şans verilmiyor. İnsanlar ne yer ne içer düşünen yok. İlla düzenli iş istiyorum diyorsan diğer sektörlerde şansını denemelisin belki de ya da bunu bu şekilde kabullenmelisin.
……………..

BAÅžLIK BULAMADIM!

Sevgili Ayşe Hanım,
İnsanın hiç tanımadığı birine kendi duygu ve düşüncelerinin yanında satırları sığdığı kadarıyla kendisini anlatması ne garip…
 Her okuyucunuzun size yazdıklarında bir parça puzzle olmak kader ortağı olmak ya da öyle hissetmek.
Türk kadını yabancı kadın yada bütün bayanlar bence sözlü ya da gerçek darbelere maruz kalıyorlar. Kimisi sineye çekiyor, kimisi görmezden geliyor kimisi ölüyor. Burada suç ya da suçluları bulmak çok zor kadına şiddetin önüne geçmeye çalışılırken günde kaç kadını ölmesine engel olunabiliyor.

Ben de üniversite mezunu bir bayanım, eşim son derece kaba hayatta sadece kendini düşünen alkol bağımlısı biri. Şimdiye kadar kaç kez dayak yediğimi ben bile bilmiyorum, kaç kez boşanmaktan döndüğümüzü.
Bir kızımız var dünyalar güzeli..(..) babamız onu bile düşünmüyor. Hayata bakış açılarımız farklı ama ayrılmaya ikna edemiyoruz. O kadar kaba ki çalıştığım işyerinde sokakta her nerede olursa olsun kaba kuvvet ve küfürlerine maruz kalıyorum: en kötüsü de kızımın yanında yaşadıklarım ve bu olaylar karşısındaki benim tepkisiz davranışlarım. Bu ilişkide bence sorun bende, bana bu kadar kötü davranan bir insanın yanında durmamam lazım ama 7 yıldır evliyim.
CEVAP: Şiddeti kabullenmek zorunda değilsin, üstelik çalışıp kendi ayaklarının üzerinde de durabiliyorsun, katlanmak zorunda değilsin.
……………………

UMARIM OKURSUNUZ

Merhabalar Ayşe Hanım, öncelikle Hürriyet’teki yeni döneminiz hayırlı olsun. Bugünkü yazınızda ne zor dönemlerden geçtiğinizi ve bu dönemden nasıl çıktığınızı okudum.
Ben 22 yaşında 4 senelik beden eğitimi öğretmenliği bölümünden bu sene mezun olan birisiyim.
Biliyorsunuz ki kpss denen zıkkım var önümüzde engel olarak. Kazanamadım bu sene ama benim asıl size soracağım şeyler şunlar; ben bu yaşımda acayip karamsar, önünü göremeyen, ne olacağım belli değil gözüyle kendime bakan ve bu düşünceler yüzünden intiharı bile düşünen birisiyim. Hayata tutunamıyorum çünkü elimde öğretmenlikten başka bir şey yok, bir meslek yok ileride yine kazanamazsam ne olacağım ben diye düşünüp duruyorum.
Bu düşünceler beni yiyip bitiriyor. Bana hayata ders veren bir kişi olarak lütfen bir yol gösterin. Başvurmadığım şey kalmadı. Acaba ne yapabilirim diye çok düşündüm. Boyum posum yerinde sarışın yeşil gözlüyüm birçok ajansa başvurdum tv sektörüne girebilir miyim acaba diyerekten kabul de edildim ama yaşadığım yerden dolayı gidiş gelişim zor olur diye gidemedim elimdeki şansı da kaçırdım.
Tekrar başvurular yaptım bu sene. Acaba gitmeli miyim, ne yapmalıyım hem gazeteciliğe hevesim var hem tv sektörüne. Ne yapacağımı bilmiyorum üniversite okumuş bir genç olarak çaresizlik içinde saçma sapan şeyler yaptığım da oluyor ve yine olacak belki de. Siz şu yazımı bile saçma bulabilirsiniz ama inanın çaresizlikten. Siz şimdi ben mi çare olacağım diye düşünüyor olabilirisiniz ama ben size hayata ders veren bir kişi olduğunuz için yazdım bunları umarım okursunuz.
Sizin gibi nasıl olabilirim nasıl bu sektöre geçebilirim? Geçebilir miyim? Kendimi gösterebilir miyim? Lütfen bir fikir verin. Ne yapacağım nasıl yapacağım?
 Öğretmenlik mesleğine tutuklu kalmak istemiyorum. TV sektörüne, gazete sektörüne geçiş yapmak istiyorum okumuş biri olarak boşa okudum demek istemiyorum ama nasıl yapacağım elimden tutan biri olmadan nasıl başaracağım bunları lütfen bir akıl verin. Şimdiden çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
M.
CEVAP: Öncelikle intihar gibi saçma sapan düşünceleri çıkar aklından. Bir daha duymayayım alırım ayağımın altına. Kızım yaşında olduğun için böyle söylüyorum. Daha yolun başındasın, birçok iş görüşmesine gideceksin çoğu seni reddedecek ama yılmayacaksın ki sonunda istediğin işe girebilesin.  Bir şeyi istiyorsan onun için emek sarf etmelisin. Yol uzak diye görüşmeye bile gitmezsen nasıl işi alabilirsin ki?
……………..
DOLABIMDAKÄ° KIYAFETLER
Sevgili AyÅŸe Aral ve ekibi,

Dün bana göndermiş olduğunuz iletişim bilgilerinden 4üne ulaştım.1 kişi henüz mailime cevap vermedi. Kimseyi bekletmek istemem, ulaştığım 4 kişinin kargosu bugün yola çıkıyor. Dolabımdaki kıyafetler 1 ya da 2 kişiye gitse eminim memnun ederdi ama şimdi paylaştırınca umarım bir memnuniyetsizliğe sebep olmam. Herkese kıyafetleri olmasını umuyorum, olmazsa da halden anlayan kişiler olduğuna göre eminim olacak kişiler bulacaktırlar.

Kucak dolusu sevgiler ve elbette teşekkürler.

Küçük Ayşe
CEVAP: Canım adaşım benim, iyi ki varsın. Sen ne harika bir kadınsın, öpüyorum sarılarak.
…………….
SİNCAN’A YARDIM
Ayşe Hanım merhabalar,

Ben Ankara’da yaşıyorum, 08.08.2011 tarihli Yetiş Ayşe köşenize ACİL Yardım başlığıyla katılan Meliha Hanım’ın iletişim bilgilerini rica etsem gönderir misiniz, elimden geldiğince bir şeyler yapmak istiyorum, en azından çevremdeki insanların fitre ve zekât paralarını toplayıp bu aileye bizzat kendim iletebilirim, yalnız bayramdan önce ulaşması anlamlı olur. Bu konuda yardımınızı bekliyorum…
İnsanların birbirine yardımcı olması konusundaki çabanızdan dolayı size çok teşekkür ederim. Sağlığınız daim olsun…

Not: İsmimi yayınlamazsanız çok sevinirim.
CEVAP: Bilgileri yolladım, çok öpüyorum sizi de. Sevgiler.
…………….
KÜÇÜK AYŞE’NİN KIYAFETLERİ
Ayşe Hanım merhabalar,

Sizi sürekli takip ediyorum ve bu vesile ile yazılarınıza (yüreğinize) sağlık, o kadar içtensiniz ki sizi okumak hepimize çok iyi geliyor. Hep böyle kalın.
08 Ağustos tarihli yazınızda yer alan "küçük Ayşe" isimli okurunuzun "Ancak bu sefer göndereceğim kişi çalışan ve büyük şehirde yasayan bir kadın olursa gönderdiğim kıyafetleri daha çok kullanabilir. Bedenler 42-44, ayakkabılar 39 numara" şeklinde bir yardım talebi vardı.
Ben İstanbul'da yaşıyorum ve bir firmada muhasebe şefi olarak çalışıyorum. Yeni bir bebeğim olduğu için biraz kilo aldım ve hiç bir eski kıyafetimin içine giremiyorum maddi durumumuz da çok sıkışık bu aralar doğum, bebek masrafları gibi eğer bu yardımı bana yönlendirebilirseniz o kadar makbule geçecek ki, ayrıca ben de bebeğimin fazla ve küçük gelen kıyafetlerini yardıma ihtiyacı olanlara gönderebilirim.
Sevgi ve saygılarımla
CEVAP: Gönderdim bile hatta şu an kargoda belki de yazı yayına girdiğinde eline bile ulaşmış olabilir. Haberdar et beni de, sevgiler.
 ……………

SESSİZ ÇIĞLIKLAR 2

Sevgili Ayşe kızım,
Öncelikle mailimi yayınladığın ve bizim sesimiz olduğun için çok teşekkür ederim.
Sahiplenmek isteyenler için detay bilgi vermemi istemiştin. Şimdi hepsini tek tek yazsam çok uzun olur. Cins olarak Alman kurtları, goldenler, Sibirya kurtları, pitbullar, yorkshire terrier papillon, pincher, kedilerden de siyam, Van ve İran kedileri var.
Bu çocuklar 1 ila 9 yaş civarındalar. Bu cins hayvanların hepsi aileler tarafından çeşitli bahanelerle terk edilenler. Bir de sokak kedi ve köpekleri var. Onlara zaten talip çıkmaz da...
Belki safkanları sahiplenmek isteyenler olabilir. Yalnız şunu belirtmekte fayda var; bu safkanların hepsi daha önce evde yaşamış, aile tarafından terk edilince hayata küsmüş çocuklar. Onları bir daha asla terk etmeyecek ailelere ihtiyaçları var. Evin bir bireyi gibi görülmeleri lazım. Aksi halde onlar zaten benim canlarım. Başımdan atmak ya da vermiş olmak için ASLA VERMEM.
İyi durum da olduklarını bilmek aynı şehirdeysem ara sıra ziyaret etmek, farklı şehirdeysem ayda bir de olsa maille fotolarını olsun görmek isterim. (çok şey mi istedim acaba?)
Ama bir de sahiplenmek isteyen ailelere ricam bizzat gelip almaları. Ben çocuklarımı kimlere emanet ettiÄŸimi onlarla tanışıp alacakları hayvanın huyunu suyunu anlatmam lazım.Â
Allah şu mübarek Ramazan ayında her şeyi gönlünce versin sağlıkla kal AYŞE KIZIM.
CEVAP: İnşallah yavrucaklara sizin kadar iyi bakacak ve çok sevecek aileler bulunur. Öpüyorum sizi de.
………….

YARDIM TALEBÄ°

Yazayım mı yazmayayım mı kararsız kaldım Ayşeciğim ancak şu sıralar benim de yardıma ihtiyacım var. Maddi olarak sıkıntı içerisindeyim.
 İşe yeni başladım. Kredi sicilim kötü olduğundan kredi de çekemiyorum şu an.
Ve benim toplam borcumu kapatmak için 1000 TL’ya ihtiyacım var. Baktığında meblağ küçük gibi görünüyor ancak bankalar maalesef maaş bordrosu da görse Merkez Bankası’ndan dolayı vermiyor.
Geri ödemeli olarak ayda kredi öder gibi ödeyebilirim. Sadece para yardımı olarak değil yani bir nevi benim adıma kredi çekimi gibi olacak. Eğer sesimi duyan biri olursa çok memnun olurum. Sana da çok teşekkürler Ayşe, böyle bir bölüm sağladığın için bizlere.  İletişim bilgilerim aşağıda ancak köşende paylaşmazsan çok memnun olurum.
Saygılar,

Z.
CEVAP: Epostanı yayınladım, umarım yardım etmek isteyen okurlarımız çıkar. Sevgiler.
 …………………….

 BURS VERECEK KİMSE YOK MU?
 
Merhaba Ayşe Hanım,

Öncelikle ismimi yazmamanızı rica ediyorum, zira duyarsa yeğenimin bu konuyu gurur yapıp benimle konuşmayacağını adım gibi biliyorum.

Ayşe Hanım,

Benim iki yeğenim var İst. Üniversite öğrencisi, babaları vefat etti. Sadece bir emekli maaşı, İstanbul’da okuyan 2 çocuk ve ev hanımı bir anne.
Gerisini ben yazmayayım siz tahmin edin zaten.

Çok ama çok zor, ben bir hala olarak elimden geldiğince destek oluyorum ama yetmiyor.

Sizden ricam en azından kız olana burs verecek birini arıyorum ve aracılık etmenizi rica ediyorum.

Lütfen adımı yazmayınız yoksa ben yeğenimi kaybederim. Şayet böyle biri çıkarsa bir kurum ya da bir işveren ben çocuğa önce anlatarak, bağlantı kurmasını sağlayabilirim.

Adım sizde saklı kalsın
 Burs arayan hala
CEVAP: İyi ki sizin gibi halaları var, eminim küsmek yerine size daha da çok sarılacaklardır. Öperim.
………………
PSÄ°KOLOJÄ°K DESTEK
AyÅŸe abla merhaba;
Ben lise son sınıf öğrencisi bir genç kızım. O kadar çok hayır işliyorsunuz ki Allah sizden ve sizin gibilerden razı olsun. Geçenlerde sayfanızı takip ederken psikolog bayanın yazdıklarını okudum. Ve ben de şansımı denemek istedim. Ailecek çok sıkışık bir dönemden geçtiğimiz için bunu onlara söyleyemem. Gerçekten yardıma çok ihtiyacım var. İletişim bilgilerini bekliyorum.
Kendinize iyi bakın.
CEVAP: Geçmiş olsun şimdiden. Bilgileri gönderdim, umarım yararlı olur. Bana yaz yine gelişmeleri. Sevgiler.
……….

Yazarın Tüm Yazıları