Yeşil sahaya “ince hastalık” bulaştı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil sahaya “ince hastalık” bulaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2013 20:44

Almanya’nın birinci lig takımlarından Hannover’in orta saha oyuncusu Franca’ya verem teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

Asıl adı Welington Wildy Muniz dos Santos olan 21 yaşındaki Brezilyalı Franca’nın sürpriz hastalığı Bundesliga ekibini alarma geçirdi. Kulüp yetkilileri, eskiden “ince hastalık” olarak anılan veremin Franca’ya nasıl geçtiğini araştırırken, başka vakalarının önüne geçmek için hijyen önlemlerini artırdı.

Yıllardır nadiren görülen verem vakası Hannover sağlık yetkililerini de harekete geçirdi. Şehrin Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden Helga Heykes-Uden, tüberkülozun sadece “çok yakın temaslarda” geçebileceğini hatırlattı ve hastalıktan şüphelinen derhal hastanelere başvurması çağrısında bulurdu.  Liglere verilen arada ülkesine dönün Franca 11 Ocak’ta Almanya’ya dönmüştü. Bu yüzden hastalığı ülkesinden taşımış olabileceği de kaydediliyor.

Hastalık Franca’yı aylarca yeşil sahalardan uzak tutacak. Genç oyuncu teşhisi ve tedavi süresini öğrendiğinde yıkılırken, Honnover’in sportif direktörü Joerg Schmadtke, “Önemli olan Franca’nın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Bu gerçekleşene kadar elimizden geleni yapacağız” açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!