Yesemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Telepatik rüyalar

Adının açıklanmasını istemeyen ‘‘G’’ gördüğü tuhaf rüyaların ne olduğunu soruyor. Özellikle şu sıralar yurt dışında bulunan sevgilisinin gördüğü rüyalarla kendi gördüğü rüyaların anlaşılmaz bir biçimde aynı olduğunu, hatta aynı gece aynı rüyaları gördüklerini anlatıyor. Hatta çok sıradan olduğu halde gördüğü rüyanın etkisinde kalıp ertesi gün telefonlaştıklarında sevgilisinin rüyasında onu gördüğünü ve rüyanın kalan kısmını aynen kendisine anlattığını söylüyor.

Aslında rüyalara tam bir açıklık henüz getirilebilmiş değilse de ‘‘telepatik rüyalar’’ denilecek türden rüyaların görüldüğü bilinen bir gerçek. Bunun nasıl olupta meydana geldiği üzerine henüz bilimsel bir açıklama yok. Ancak, kardeşler ve özellikle anne-çocuk arasında kendiliğinden meydana gelen telepatik bir iletişim olduğu tesbit edilmiş bulunuyor.

Mesela uzakta bulunan çocuğunu merak eden bir anne rüyasında çocuğunu görebiliyor. Bunun bir şuuraltı rüya olabileceği gibi telepatik bir rüya olma ihtimali de yüksek. Genellikle zor durumda bulunan çocuğun anne tarafından algılanması ve çocuğun sıkıntısını annenin rüyasında gördüğü vakaların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Tabii bunun tersi durumlarda meydana geliyor. Yani annesinin hasta olduğunu rüyasında gören çocuk, annesine telefon ettiğinde gerçekten hastalanmış olduğunu öğreniyor.

Bu tip rüyaların daha karmaşık olduğu vakalarda biliniyor. Mesela bir zamanlar bana anlatılan bir rüyayı hatırlıyorum. Aynı rüyayı anne ve çocuk aynı gece görüyorlar. Rüyada görülen kişi o sırada uzakta olan baba... Çocuk annesine rüyasını anlattığı zaman anne telaşlanıyor ve eşini arıyor. Fakat, ondan haber alamıyor. Bunun üzerine otobüse binip eşinin bulunduğu yere gidiyor. Eşini, bulunduğu yerdeki hastahanede şiddetli bir ateşle yatarken buluyor.

Birbirini seven insanlar arasında sevgi bağının yarattığı telepatik iletişim, sevgililer arasında da sıkça görülebiliyor. Hatta, kısmen şuurlu olarak telepatik rüyalar görenler de var. Hemen aklıma gelen bir çiftin bana anlattığı rüya, telepatik rüyalara çarpıcı bir örnek olduğu için aynen aktarıyorum;

‘‘Şimdiki eşimle o zamanlar nişanlıydık ve bir arkadaşımın yüzünden tartışıp ayrılmıştık. Müthiş bir üzüntü içindeydim. O gece tam uyumak üzereyken onu zihnimin içinde gördüm. Uyuyordu. Düşüncemde beni aramasını istedim ve o sırada uykuya daldım. Gecenin ilerleyen saatlerinde gördüğüm rüya üzerine uyandım. Rüyamda bizim eve geldiğini ve birbirimizden özür dilerken görmüştüm. Ertesi günü tıpkı rüyamda gördüğüm gibi bizim eve geldi. Aynen rüyamda gördüğüm gibi konuşuyorduk. Beni rüyasında gördüğünü söyledi. hem de tıpkı benim gördüğüm gibi.’’

Bu rüya, kısmen bilinçli olarak meydana geldiği için daha da ilginçtir. Ancak, birbirini seven, özleyen ve merak eden kişiler arasında bilinç dışı bir bağ olduğunu da açıkça anlatmaktadır. Ancak, birbiriyle çok fazla ilişkisi olmayan kişiler arasında da telepatik rüyalar görüldüğü ve genellikle bunların zor durumda bulunan birine ilişkin olduğu anlaşılmaktadır.

Mesela, hasta veya bunalımda olan kişiyle ilgili aynı zamanda birden fazla kişi benzer rüyalar görebilmektedirler. Üstelik kardeş ya da her hangi bir yakınlık bağı olmadığı halde.



Yazarın Tüm Yazıları