Vali Kaban, BEÜ'de Çalgı Yapım Atölyesini gezdi

Güncelleme Tarihi:

Vali Kaban, BEÜde Çalgı Yapım Atölyesini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 14:41

Vali Kaban, BEÜ'de Çalgı Yapım Atölyesini gezdi

Haberin Devamı

ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK Valisi Ali Kaban ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Atölyesi'ni gezdi.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, rektör yardımcıları, Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü ve akademik personel tarafından karşılanan Vali Ali Kaban ve Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cem Dertsiz'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Kaban, öğrencilerin çalışmalarını yakından inceledi. Üniversitenin Devrek bastonu, ahşap oyuncak ve çalgı yapım atölyesi gibi çalışmaların son derece özgün çalışmalar olduğunu ifade eden Kaban, "Bu çalışmalar Zonguldak ve ülkemiz için marka değeri oluşturabilecek ölçekte değerli görüyorum. Bunun bizim üniversitemizde yapılıyor olması çok önemli. Bu anlamda bu çalışmaları gerçekleştiren üniversite çalışanlarını kutluyorum. İnşallah önümüzdeki aylarda bu çalışmalara önemli destekler sağlamayı planlıyoruz. Böylece hem bu başarılı çalışmaların kapsamını genişletebiliriz, hem de sürekliliğini ve görünürlüğünü artırabiliriz" dedi.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de ülkedeki çalgı ürünlerinin büyük kısmının ithal edildiğini amaçlarının üniversitedeki bölümün ülkedeki çalgı üretiminde önemli yere gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!