Üniversiteden, 15 Temmuz şehitleri anısına marş albümü

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden, 15 Temmuz şehitleri anısına marş albümü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 14:11

Üniversiteden, 15 Temmuz şehitleri anısına marş albümü

Haberin Devamı

Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuarı Korosu ve Filarmoni Orkestrası, 15 Temmuz şehitleri anısına 'Marşlar Albümü' çıkarttı.
Albümde 8 eser yer aldı. Albümün sanat yönetmenliğini yapan BEÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd.Doç.Dr. İlker Kömürcü, devlet konservatuarı öğretim görevlileri arasında kurulan çalışma grubuyla eserlerin ortaya çıktığını söyledi. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise hazırlanan albümü millete sunmaktan gurur duyduklarını ifade etti. 15 Temmuz 2016'da ülkenin tarhinin en ağır ve en hain saldırılarından birine maruz kaldığını belirten Rektör Prof. Dr. Özer, şöyle dedi:
"Ağır silahlarla ve tanklarla kendi halkını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Sayın Cumhurbaşkanımızın kaldığı oteli bombalayan hainler, Türk milletine hafızalardan silinmeyecek son yüz yılın en karanlık ve kanlı gecesini yaşatmaya çalıştılar. 15 Temmuz gecesi yaşanan bu kanlı girişimde Türk milletinin çektiği acıları, karşı karşıya kaldığı ihaneti ve üstün kahramanlıklarını anlatacak metinlerin oluşturulması ve bu metinlerin Türk milletinin duygularını ifade edebilecek müzik dokusuyla bütünleştirilerek marşların bestelenmesine karar verdik. Kendimize milli bir görev olarak addettiğimiz ve gururla hazırladığımız 15 Temmuz Marşları Albümü'nü, canları pahasına vatanı müdafaa eden aziz şehitlerimizin hatırasına yüce Türk Milletine armağan etmekten gurur duyuyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!