Maden işçisi, çalıştığı ocağın önünde evlendi

Güncelleme Tarihi:

Maden işçisi, çalıştığı ocağın önünde evlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 18:03

Maden işçisi, çalıştığı ocağın önünde evlendi

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak, çalıştığı maden ocağının önünde Yasemin Çakıcı ile davul zurna eşliğinde gerçekleşen düğünle dünya evine girdi. Çifti maden işçisi arkadaşları da yalnız bırakmadı.
3 Mart 1992'de meydana gelen grizu faciasında 263, 7 Ocak 2013'de metan gazı patlaması sonucu 8 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında bugün nikah töreni düzenlendi. Nikah töreninin yapıldığı, Uzun Mehmet 1 No’lu kuyu başı daha önce iş kazaları nedeniyle çaresizce bekleyen işçi yakınlarıyla dolup taşarken, bugün ise aksine düğün için doldu.
Kurumda 28 yıldır işçi olarak çalışan 47 yaşındaki Hüseyin Kolçak ile 46 yaşındaki Yasemin Cakıcı, nikahlarını kuyu başında yapılmasına karar verdi. Gerekli izinlerin alınmasının ardından düğünün yapılacağı kuyu başı çiçeklerle ve kırmızı halılarla süslendi. Düğünün yapılacağı müessese sahasına klasik otomobil ile gelen gelin ve damat, davul zurna eşliğinde karşılandı.
MADEN İŞÇİLERİ ÇİFTİ PANKARTLARLA KARŞILADI
Maden işçileri, çifti  'Aşkın önünde durulmaz, çarpar', 'Kara elmasım', 'Herkes aşka inansa hayat bayram olsa', 'Bekarlığa hayır', 'İnadına aşk', 'Sevenlere özgürlük' ve 'Yarınlar bizim' pankartlarıyla karşıladı. Gelin ve damat daha sonra madencilerin ve yakınlarının alkışlarıyla nikahın kıyılacağı kafesli asansöre girdi. Çift, nikahlarını başlarına baret takarak kıydırdı. Nikahın ardından Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, çifte madenci feneri hediye etti. Nikahın ardından gelin ve damat kuyu başının yanındaki alanda dans etti.
Hüseyin Kolçak, en mutlu günlerini yaşadıklarını ancak kalplerinin yarısının maden ocağında eylem yapan işçilerle beraber olduğunu söyledi. Kozlu maden ocağında arkadaşlarıyla birlikte 28 yıldır işçi olarak çalıştığını belirten Kolçak, şöyle konuştu:
"Bu fikrimizi de TTK’nin her ne olursa olsun gündemde tutulması adına planladık. Gün geçtikçe kan kaybediyoruz. TTK göz ardı ediliyor, gözden düşürülmüş durumda. Ne olursa olsun işçi alımının biran önce gerçekleştirilmesi lazım. Zonguldak’ın geleceği adına TTK’ya biran önce işçi alınması lazım. En mutlu günümü burada yapamk istedik. Arkadaşlarıma bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum."
Yasemin Çakıcı da madenci kızı olarak eşine destek verdiğini belirterek, "Sevgili eşime eşlik etmek istedim. En önemlisi işçilerin dayanışmayı büyüterek şuan direnişte olan bütün işçilere direnişle cevap verilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Bütün işçi dostlarıma, kardeşlerime çağrı yapıyorum." dedi. Düğünde gelin ve damat gönüllerince eğlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!