IHA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 17:55
İSLAM DÜNYASI KALİTE GÜVENCE AJANSLARI BİRLİĞİ (ASSOCİATİON OF QUALİTY ASSURANCE AGENCİES OF THE ISLAMİC WORLD; AQAAIW) TARAFINDAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ (KKTC) YÜKSEKÖĞRETİM PLANLAMA, DENETLEME, AKREDİTASYON VE KOORDİNASYON KURULU (YÖDAK)IN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN “YÜKSEKÖĞRETİMDE KALİTE” BAŞLIKLI ÇALIŞTAY SONA ERDİ.
İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (Association of Quality Assurance Agencies of the Islamic World; AQAAIW) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK)ın ev sahipliğinde düzenlenen “Yükseköğretimde Kalite” başlıklı Çalıştay sona erdi.
Girne’de, 28-29 Mayıs tarihlerinde geniş bir katılımla gerçekleştirilen Çalıştaya AQAAIW Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra kalite ajanlarının temsilcileri, rektörler, akademisyenler ve araştırmacılar katıldı.
Çalıştayda yükseköğretimde kalite sistemlerinin yapısı, yükseköğretim programlarında değişim ve kalite, özel üniversiteler ve devlet üniversitelerinin farklı bölüm ve programlarda kalite güvencesi ve akreditasyon oluşturma çalışmaları, üniversite ve sivil toplum ilişkilerinin kalite çalışmalarındaki etkisi ve küreselleşme ve uluslararasılaşma, gibi pek çok konu masaya yatırıldı.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, çalıştayın ardından AQAAIW ve YÖDAK üyeleri ve katılımcıların onuruna 28 Mayıs akşamı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Akıncı, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek çalıştayın Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı gecenin sonunda, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, IQA Başkanı Jawaher Shaheen Mudhahki, AQAAIW Başkan Yardımcı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’a plâket verdi.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, çalıştayın KKTC’de gerçekleştirilmesi amacıyla geçen yıl geniş katılımla ve çok verimli gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi: “Bu çalıştayın KKTC’de gerçekleştirilebilmesi ile ilgili oldukça yoğun ikna süreci geçirdik. Bunu özellikle, anavatan olarak KKTC’nin İslam Dünyası nezdinde görünürlüğünü artırmak ve KKTC’deki yükseköğretimi de anlatabilmenin bir fırsatı olarak önemsedik. Çalıştayın başarıyla tamamlanması ve sonuçlarının verimli olması bu çabamızın doğruluğunun ispatı oldu. Dünyanın farklı bölgelerindeki yükseköğretim kuruluşlarının deneyimlerini paylaşabilmeleri ve iyi örneklerin görünür kılınmaları açısından bu tür toplantılar büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda çalıştayımız İslam Ülkeleri Kalite Ajansları Birliği üyesi olan üniversitelerin kalite güvencesi çalışmalarının paylaşımına doğru ve güçlü bir zemin oluşturdu. Destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.”