Kalp krizinden ölen avukat toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Kalp krizinden ölen avukat toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 17:48

Kalp krizinden ölen avukat toprağa verildi

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK’ta, evinde kitap okurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden avukat 77 yaşındaki Kaya Taşçakmak toprağa verildi.
Zonguldak barosu avukatlarından 2 çocuk babası Kaya Taşçakmak, Bahçelievler Mahallesi’ndeki evinde dün gece kitap okuduğu sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Taşçakmak’ın kalbinin durduğu belirlendi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Taşçakmak, müdahaleye rağmen hayata döndürülemedi. İlk bulgulara göre kalp krizi sonucu öldüğü anlaşılan Taşçakmak’ın Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi görev yaptığı Zonguldak Adliyesi önüne getirildi. Buradaki törene, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz, avukatlar ve adliye personeli katıldı. Eşi Türkan Taşçakmak, tabutun başında taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına hakim olamadı.
Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Kaya Taşçakmak’ın çok değerleri, mücadeleci bir avukat olduğunu belirterek, "Hem hukuk hem de Zonguldak için çok duyarlı bir kişiyi kaybettik. Bize çok şeyler öğretti. Şüphesiz onun bize katmış olduğu değerlere sahip çıkarak kendimizi geliştireceğiz. Kitap okurken rahatsızlanmış, kalp krizine bağlı bir ölüm. Hepimiz çok üzgünüz" dedi.
1994-1996 yıllarında Zonguldak Baro Başkanlığı da yapan Kaya Taşçakmak, Acılık Hz.Ali Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kozlu İlçesi Güney Mahallesi’ndeki Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!