BEÜ'de ahşap oyuncak üretimi

Güncelleme Tarihi:

BEÜde ahşap oyuncak üretimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 16:53

BEÜ'de ahşap oyuncak üretimi

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK,(DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çocukların zeka ve beceri gelişimine katkı sağlayacak ahşap oyuncak üretimine başlandı.
BEÜ Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, 'Ahşap Oyuncak Model Tasarımı ve Üretimi' projesi kapsamında doğal ahşap malzemeler kullanılarak, ahşap oyuncak ve zeka geliştirici materyallerin tasarım ve üretimi yapılıyor. Üniversite bünyesindeki Okul Öncesi Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi'nde eğitim ve öğretimde ihtiyaç duyulan ahşap oyuncak ve zeka materyalleri buradan karşılanacak. Ardından ise seri üretime geçilmesi hedefleniyor. Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, nitelikli öğretim elemanları ve uzman kadro ile çocukların eğitsel ve beceri gelişimine katkı sağlayabilecek oyuncakları ürettiklerini söyleyerek, şöyle konuştu:
"Merkez atölyemizde özel tasarlanmış ahşap oyuncaklar, tornalama, kesme, delme, rende, zımpara ve diğer ahşap işleme teknikleri kullanılara üretilmektedir. Ahşap zeka oyuncakları küçük yaş gruplarından büyüklere kadar yaygınlaşmıştır. Ahşap oyuncak, bölgemizde yaygın olarak bulunan kayın ve çam ağacından yapılmaktadır. Geniş orman alanlarının bulunduğu bölgemizde orman ürünlerinin sektörünün geliştirilmesi ve bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Bu çalışmalara müteakiben oluşturulan tasarım ve modeller üzerinden çok kısa sürede seri üretime geçilip zengin çeşitler oluşturulacaktır."
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, oyuncak sektörünün dünyada önemli bir pazar payına sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin hammadde olarak zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özer, "Ahşap oyuncakların tasarlanması ve üretilmesi projesi ile Türkiye'de ahşap oyuncak farkındalığını artırmayı, tasarım ve inovasyon yeteneğimizi geliştirmeyi, bu yönde üniversitemizdeki bilgi birikimini artırmayı, ahşap oyuncak tasarım ve üretim uygulamalarını teşvik etmeyi ve oyuncak sanayimize uzun vadede katkıda bulunmayı amaçladık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!