IHA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 15:06
BEÜ YAYINEVİ YENİ KİTABINI YAYIMLADI
BEÜ Yayınevi, I. Uluslararası Türklerde Tarih Bilinci ve Tarih Yazıcılığı Sempozyumu kitabı yayımlandı.
Sunduğu kaliteli eğitim hizmetlerini uluslararası akademik personeli ile destekleyerek yükseköğretim alanında bölge liderliğine aday olan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) topluma hizmet faaliyetlerini de tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda BEÜ Yayınevi, I. Uluslararası Türklerde Tarih Bilinci ve Tarih Yazıcılığı Sempozyumu Kitabı’nı 7. kitap olarak yayımlandı.
Araştırma merkezi sayısı hızla artan Bülent Ecevit Üniversitesi, bu merkezlerle eğitim, sağlık, kültür, sanat, din, felsefe, tarih ve edebiyat gibi alanlarda bölgenin sosyal gelişimi konusunda önemli faaliyetler yürütüyor. Bülent Ecevit Üniversitesi, yayınevi aracılığıyla yayımladığı eserler ve düzenlediği ulusal ve uluslararası sempozyumlarla Türkiye’nin bilim ve kültür hayatına değerli katkılar sunuyor.
Türk Tarih Kurumu işbirliğiyle 23-25 Ekim 2014 tarihlerinde “I. Uluslararası Türklerde Tarih Bilinci ve Tarih Yazıcılığı Sempozyumu” geniş kapsamlı ulusal ve uluslararası araştırmacı ve akademisyen kitlesinin katılımıyla düzenlenmişti. Amacı Türk tarih yazıcılığının genel özelliklerini ve metodolojisini değerlendirmek olan sempozyumun kitabı, BEÜ yayınevince yayımlanmış olup kamuoyu ve araştırmacıların istifadesine sunuldu.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Cumhuriyeti tarihçilerinin Türk tarihine katkılarını ve metodolojik yaklaşımlarını ortaya koyan eserin yayımlanması ile ilgili şunları söyledi:
“2014 yılında geniş kapsamlı ulusal ve uluslararası katılımla düzenlemiş olduğumuz I. Uluslararası Türklerde Tarih Bilinci ve Tarih Yazıcılığı Sempozyumu, tarih bilinci konusunda alandaki önemli bir eksikliği gidermiş ve yoğun ilgi görmüştür. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, sempozyum kapsamında yapılan değerli çalışmaları bu sempozyum kitabında bir araya getirerek kamuoyu ve araştırmacıların bilgisine sunmaktan gurur duyuyoruz. Sempozyumun düzenlenmesinde ve bu değerli eserin hazırlanmasında emeği geçen Prof. Dr. M. Metin Hülagü, Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, Türk Tarih Kurumu başkanı Prof. Dr. Refik Turan ve Tarih bölümümüzün öğretim üyelerine teşekkür ediyor, eserin BEÜ camiası ve kamuoyuna hayırlı olmasını dilerim.”