Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Delege Heyeti Japonya’da

Güncelleme Tarihi:

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Delege Heyeti Japonya’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 12:18

BAKKA HEYETİ JAPONYA'DA BATI KARADENİZ BÖLGESİ'Nİ TANITIYOR.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı delege heyeti, Japonya’da Batı Karadeniz Bölgesi’nin iş ve yatırım fırsatlarını Japon iş dünyasına tanıtmayı hedefliyor.
Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü, Yatırım ve Teknoloji Geliştirme Tokyo Ofisi (UNIDO ITPO Tokyo) tarafından farklı ülkelere yönelik olarak düzenlenen, kamu kurumu veya kamu niteliğindeki kuruluşların yasal temsilcilerinin katıldığı Delege Programı, ülkelerin kendi yatırım ortamlarını Japon yatırımcılara tanıtılmasına olanak sağlayan uluslararası bir program olarak faaliyetini sürdürüyor.
UNIDO ITPO Tokyo Ofisi tarafından yürütülen Delege Programları aracılığıyla ülkelerde ve bölgelerde öne çıkan spesifik sektörlerin veya projelerin programa katılan delegeler aracılığıyla Japon iş dünyasına tanıtılması, delegelerin kendi ülkelerine yatırım çekmesi, teknoloji transferi yapması veya iyi uygulamaların aktarılması hedefleniyor.
Programa Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014 yılında gerekli başvuruyu yaparak katılım sağlamaya hak kazandı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nı programda Strateji Geliştirme ve Programlama Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya ve Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar temsil ediyor.
Delege Programı kapsamında Türkiye’nin ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin iş ve yatırım fırsatlarının Japon iş dünyasına tanıtılması, yatırımcı çekilmesi ve teknoloji transferi olanaklarının görüşülmesi hedefleniyor.
Programın ilk haftası olan 15-19 Haziran 2015 tarihlerinde; UNIDO ITPO Tokyo Ofisi aracılığıyla Tokyo Big Sight Fuar Merkezi’nde düzenlenen “Smart Community Exhibition” fuarına katılım sağlanmıştır. Program öncesinde hazırlanan Japonca ve İngilizce dokümanlarla Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki iş ve yatırım fırsatları fuar katılımcılarına aktarıldı.
BAKKA heyeti, Ankara ve İstanbul gibi Türkiye’nin iki önemli metropolüne yakın olan, demir-çelik, orman ürünleri, taş ve toprak sanayi ile mobilya sektörü gibi önemli sektörlerde potansiyel barındıran Batı Karadeniz Bölgesinin yatırım olanaklarını BAKKA standını ziyaret eden işletmelere ve ziyaretçilere tanıttı.
Özellikle otomotiv sektörü, atık yönetimi, enerji verimliliği ve çevre dostu uygulamalar gibi alanlarda gerek bölgedeki mevcut işletmelerle işbirliği gerekse Filyos Vadisi Projesi kapsamında Endüstri Bölgesi ilan edilen alanda uygulanabilecek yeni yatırım olanakları hakkında ziyaretçilere bilgi verildi.
Fuarda BAKKA standını iki günde birçok işletme ve kurum temsilcisi ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyaretler arasında otomotiv sektörü, bilişim sektörü, orman ürünleri, çevre yönetimi gibi konularda çalışan firma temsilcileri yer aldı. BAKKA heyeti programın ikinci haftasında, Tokyo’da bulunan Birleşmiş Milletler Üniversitesi’nde 100’den fazla Japon yatırımcının başvuru yaparak katılım sağlamayı planladığı “Türkiye’de Yatırım ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki Fırsatlar” başlıklı seminerinde “Batı Karadeniz Bölgesi ve Yatırım Olanakları” ve “Filyos Vadisi Projesi” konulu iki sunum yaparak ülke ve bölgeye yatırımcı çekmeye çalışacaklar.
UNIDO ITPO Tokyo Ofisi ile Orta Doğu Japonya İşbirliği Merkezi (JCCME)’nin ortaklaşa organizasyonunda ve Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen seminerde ayrıca; UNIDO ITPO Tokyo Ofisi Başkanı Takeshi Furutani, Tokyo Ticaret Başmüşaviri Musa Demir, Orta Doğu Japonya İşbirliği Merkezi (JCCME) Genel Müdürü Takashi Oya ve Kıdemli Genel Müdür Akio Nakanishi de birer konuşma gerçekleştirecekler.
Delege Programı kapsamında 25-26 Haziran tarihlerinde, 2014 yılında mutabakat zaptı imzalanan Kitakyushu şehrine geçilerek bir dizi görüşme ve toplantı yapılacak. BAKKA Heyeti Kitakyushu şehrindeki görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Yokohama şehrindeki temaslarını da tamamlayarak 1 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye’ye dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!