Alman milletvekili Rektör Özer’i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Alman milletvekili Rektör Özer’i ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 17:55

Alman milletvekili Rektör Özer’i ziyaret etti

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- ALMANYA Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Frank Schwabe, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti.
Alman milletvekili Schwabe ve Rektör Özer iki şehir arasındaki öğrenci değişim programları ve sağlık turizminin başlatılması için proje yapılması konusunda görüş birliğine vardılar. BEÜ’nün Zonguldak’a her açıdan katkı sağladığını söyleyen Schwabe, “Bülent Ecevit Üniversitesi sağlık alanında bölgede söz sahibi olan büyük bir sağlık kampüsü. Yapılan çalışmaları ve yatırımları yerinde gördük ve sağlık alanında hem üniversite hem de Zonguldak Valiliği, Belediyesi ve BAKKA ile büyük projeler yapmak istiyoruz. Özellikle öğrenci değişimi ve sağlık alanında yapacağımız projeler bizler için çok önemli” dedi.
Üniversite ve şehrin aynı proje içinde yer alacak olmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Rektör Özer, "Üniversitemiz sağlık alanında Batı Karadeniz Bölgesi’nin en güçlü üniversitesi olma yönünde emin adımlarla ilerlemektedir. İbn-i Sina Kampüsü’müz yaptığımız yatırımlarla son beş yılda çok önemli değişime ve büyümeye tanık oldu. Bu yatırımlarımız aynı hızla devam edecektir. Tıp Fakültesi Hastanemiz ve Diş Hekimliği Fakültemizde bugün itibariyle bir yıl içinde bakılan hasta sayısı 500 binin üzerinde. Yine Türkiye’de ilk olarak bir kamu bünyesinde Obezite ve Diyabet Merkezi’ni de üniversitemiz bünyesinde kurduk. Sağlık alanında Zonguldak ve Batı Karadeniz Bölgesi’ne çok ciddi yatırımlar yaptık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!