Yozgat Damızlık Hayvan Üreticiler Birliği Başkanı Selvi:

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Damızlık Hayvan Üreticiler Birliği Başkanı Selvi:
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 18:54

YOZGAT DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLER BİRLİĞİ BAŞKANI HACI SELVİ, KURBANLIK FİYATLARININ, ET KESİM FİYATLARIYLA AYNI ORANTIDA SEYREDECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvan fiyatlarının oluşmaya başladığını belirterek, bayramda kurbanlık hayvan fiyatlarının et kesim fiyatları ile aynı oranda seyredeceğini tahmin ettiklerini söyledi.
Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, ülkede büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için damızlık hayvan üretimine büyük önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye, tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke iken, bu gün et ve canlı hayvan ithalatı yapmaya başladı. Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi için hayvancılığın desteklenmesi özellikle girdi fiyatlarının düşürülmesi gerekir” dedi.
Kurban Bayramının yaklaştığını üreticilerin kurbanlıklarını besiye çektiğini belirten Selvi, “Şuanda büyükbaş hayvan kesim fiyatları canlı kiloda 15 ile 26 lira arasında değişirken, kargas et kilo kesim fiyatı ise 21 ile 25 lira arasında değişebiliyor. Vatandaşlarımız, şimdiden alacakları kurbanlıklarını temine etme yoluna gidiyor. Büyükbaş kurban fiyatlarında artan yem fiyatlarını baz alarak piyasa şartlarına göre bin ile bin 500 lira arasında ve vatandaşın bütçesine göre değişebilir. Küçükbaş fiyatları ise 600 ile bin lira arasında olacağını tahmin ediyoruz. Şuan ülkemizde et fiyatları üreticilerimize göre normal iken vatandaşlarımıza göre biraz yüksek olarak algılanabiliyor. Bunun sebebi de hayvan yem fiyatları ve işçilik giderlerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Bir torba yem fiyatı 50 lira, bir kurbanlık hayvanın yılda Bin lira masrafı oluyor. Çoban ve diğer masrafları da hesapladığımız zaman üreticimiz açısından bu fiyatları normal olarak görebiliriz. Bu sebeple hayvan üreticilerimiz sıkıntı yaşıyor” dedi.
Yozgat’ta bu yıl 3 Bin büyükbaş, 2 Bin 800 küçükbaş hayvan kurbanlık için hazırlandığını ifade eden Selvi, hayvancılığın geliştirilmesi için damızlık hayvan üretimine yönelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!