Yeni Valilik binası açılışa hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni Valilik binası açılışa hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2017 11:00

Yeni Valilik binası açılışa hazırlanıyor

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta yapımı 40 bin metrekarelik alanda tamamlanan, son dönemlerde yapılan hükümet konakları içerisinde, özel proje olarak göz dolduran Hükümet Konağı binası açılışa hazırlanıyor. 
Üst katlarına 6 asansörle inilip-çıkılabilecek binanın 359 araçlık otoparkı bulunuyor. 2014 yılının Mart ayında 35 milyon liralık bedelle ihale edilen Hükümet Konağı binasının inşaat çalışmalarının ardından başlayan çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Yozgat Belediyesi, konağın karşı tarafından bulunan Menekşe Evleri'nin bir bölümünü istimlak edip, alan yapmak üzere proje hazırlıyor. Yozgat'ta eski Karayolları Şube Şefliğinin bulunduğu alan üzerinde inşa ettirilen yeni Hükümet Konağı binasında sona gelindi. 
Yozgat Valiliği ile birlikte 12 resmi kurumu tek çatı altında toplayacak olan yeni Hükümet Konağı binasının çevre düzenlemesi çalışmalarının biran önce tamamlanması amacıyla çalışmalara hız verildi. Geçtiğimiz ay içerisinde açılması planlanan yeni Hükümet Konağı binasındaki bazı proje tadilatları nedeniyle yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı ifade edildi. Çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiği yeni Hükümet Konağı binası, toplamda 46 milyon 900 bin 869 liralık harcamayla tamamlandı. 
Yapılan ihaleye göre normal teslim tarihi 2018 olan binanın inşaat kısmının tamamlanması sonrasında açılışa hazır hale getirildi. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinde yapılan bina Yozgat'a yeni bir görünüm kazandırırken, binanın 277 araçlık açık, 62 araçlık kapalı ve 20 araçlık engelli olmak üzere 359 araç kapasiteli otoparkı ile yeşil alanları bulunuyor. 
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Yozgat belediyesi, resmi kurumları aynı çatı altında toplayacak yeni valilik binası önünde bulunan Menekşe Evlerini kentsel dönüşümle modern görünüme kavuşturacak. Yozgat'ı yıkarak yeniden inşa edeceklerini belirten Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Arslan, “Yozgat'ta yıllardır süren imar hatalarını biz yapmak istemiyoruz. Bu sebeple de bazı yerleri yıkmak zorunda kalıyoruz. Yozgat Valilik binası inşaatı tamamlanıyor. Ancak, valilik binası önünde bulunan Menekşe Evleri orada iyi bir görüntü oluşturmuyor. Bu sebeple biz oraya yeni bir proje hazırlıyoruz. Menekşe Evleriyle ilgili olarak ön bir çalışma yaptık, taslak proje hazırlandı ve projeyi geliştiriyoruz. Kamulaştırma ile ilgili kıymet tespiti yapılıyor. Değer tespitlerinden sonra hak sahipleriyle konuşacağız" dedi.
Menekşe Evlerinde bulunan hak sahiplerini mağdur etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Arslan, “Burası kentsel dönüşüm mantığıyla yapacağız. Kentsel dönüşümü belediye olarak kendimiz yapacağız. Kamulaştırma bedelleri gerekli araştırmalar yapıldı. İsteyene daire isteyene para şeklide verebiliriz. Burası şuanda inşaatı başlayan Eski Sanayi Sitesi projesi ile entegre haline getirilecek. Burası meydanıyla, parklarıyla, yollarıyla modern bir yer olacak. Bizim amacımız Yozgat'ı yaşanabilir, insanların rahat ettiği şehir haline getirmektir" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!