Vali Yurtnaç, yer altı şehrini gezdi

Güncelleme Tarihi:

Vali Yurtnaç, yer altı şehrini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 13:41

Vali Yurtnaç, yer altı şehrini gezdi

Haberin Devamı

YENİFAKILI(Yozgat), (DHA)- YOZGAT'ta gezebilecek tarihi mekanlardan birisi olmasına rağmen yetirince bilinmeyen Yenifakılı ilçesindeki Damlalı Mağaraları'nı gezen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ilin her bölgesinde tarihi mekanların bulunmasına karşın bunların yeterince tanıtılmaması nedeniyle turizmden de yeterince pay alınamadığını söyledi. 
Damlalı Mağaraları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, mağaraların, Erken Bizans Dönemi'nde ilk Hıristiyanlar tarafından sığınak olarak kullanıldığının tahmin edildiğini söyledi. Karadavut, yeraltında yapılmış çok odalı bir evi andıran mağaraların 3 ayrı girişinin bulunduğunu belirtti. Başkan Karadavut, Yenifakılı ilçesindeki Damlalı Mağaraları'nın, 2008 yılında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izniyle Yozgat Müzesi Müdürlüğü'nün gözetiminde temizlik çalışması yapıldığını, "Mağaraların civarında yerleşim yerleri olduğu tahmin edilmekte, ancak muhtemel kalıntıların ortaya çıkarılması için arkeolojik kazılar yapılması gerekmektedir" dedi.
Kapadokya Bölgesi ile sınır olan Yenifakılı ilçesindeki Damlalı Mağaraları Yer altı Şehrini gezen Vali Kemal Yurtnaç, "Yozgat tarihi ve turistik zenginlikleri oldukça fazla bir ilimiz. Ama geçmişte tarihin gün yüzüne çıkarılması ve tanıtımla alakalı fazla bir çalışma yapılmamış. Yozgat için en önem verdiğimiz konulardan birisi de turizm. Biz Yozgat'ın bu potansiyelini ortaya çıkarıp turizm güzergahına eklettiğimiz zaman inanıyorum ki Yozgat orta ve uzun vadede turizmin önemli merkezlerinden birisi olacaktır" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!