Ünlü tiyatrocular Yozgat Mutfağına hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü tiyatrocular Yozgat Mutfağına hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 10:34

Ünlü tiyatrocular Yozgat Mutfağına hayran kaldı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA) - BOZOK Üniversitesi tarafından düzenlenen Tiyatro Festivali etkinlikleri kapsamında Yozgat’a gelen tanınmış tiyatrocular, yöresel yemekleri tatma imkanı buldu.
Bozok Üniversitesi Tiyatro Festivali etkinlikleri kapsamında oyunlarını sergilemek üzere Yozgat’a gelen, televizyon dizilerinde de rol alan tiyatro sanatçıları Cem Devran, Erkan Can, Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahiner, Selin Yenici, Aytek Önal, Yozgat’ta, Zafer Türk Mutfağında yöresel yemekleri tercih etti. Yozgat’ın tescilli yemeklerinden arabaşı çorbasını içip, hamurundan yutan sanatçılar, desti kebabının tadına hayran kaldılar. Yozgat’ın yöresel yemeklerinin tanıtımında, dışardan gelen konukları ağırlayarak önemli bir misyon yüklenen Zafer Türk Mutfağına konuk olan tiyatro sanatçılarını işadamı Zafer Özışık ağırladı. Sanatçılara Yozgat’ı ve Yozgat mutfağını anlatan Zafer Özışık, Yozgat kültürünün tanıtıma ihtiyacının olduğunun altını çizdi. Zafer Türk Mutfağında hazırlanan testi kebabının testisini sanatçı Erkan Can kırdı. Sanatçı, Yozgat’a daha önce hiç gelmediğini, ilk kez geldiği şehirde hoşgörüyle karşılanıp, oyunlarını sahnelediklerini, Yozgat’ın misafirperverliğini hiç unutmayacağını belirtip, bundan sonraki süreçte de Yozgat’a tekrar gelme sözü verdi. 
Yozgat’ta sofraların baş ikramı olan testi kebabının piştiği testinin konuklar tarafından kırılmasının öyküsünü dinleyen sanatçılar, testi kebabına da hayran kaldılar. Sanatçı Cem Davran, “Arabaşı hamuru ve çorbasının farklı bir damak tadı var. Başka bölgelerde de ikram edilmişti ama Yozgat’ta yemiş olduğum arabaşı diğerlerinden çok farklı. Farklı bir damak tadı var, çok güzeldi” ifadelerini kullandı. 
Davran, testi kebabının öyküsünün ve tadının da farklı olduğuna dikkat çekerek, “Testi içerisinde pişirilmesinin yanında, etin lezzeti bir başka güzel. İçerisinde domates, biber, soğan sarımsak gibi malzemeler tadımlık kıvamında. Çok beğendim” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!