Seydiyar köyünde bilim yarışması

Güncelleme Tarihi:

Seydiyar köyünde bilim yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 12:23

Seydiyar köyünde bilim yarışması

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- BOZOK Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Şefaatli ilçesine bağlı Seydiyar Köyü Yıldız İlkokulu ve Yıldız Ortaokulu’nda bilim yarışması düzenledi.

Sınıf Öğretmenliği öğrencileri Fen ve Teknoloji Öğretimi dersinde bir yıl boyunca öğrendikleri konulara ilişkin düzenledikleri uygulamalı yarışma sonrasında başarılı olan öğrencilere ödül verdi. İlkokul ve Ortaokul öğrencileri, Elektrik Devresi, Mıknatıs Oyunu, Sineklik Oyunu, Besin Zinciri Piramidi, Stetoskop Yapımı, Çarkıfelek, İcatlar-Mucitler, Bilimsel Dart, Elektrik İletimi, Hisset ve Bul gibi konularda yarışarak eğlenerek öğrenme imkanı buldu. Bilim Yarışması’na ilişkin memnuniyetini ifade eden Okul Müdürü Bekir Fırat, “Okulumuzda düzenlenen bu uygulamalı yarışma vesilesiyle öncelikle dersi veren sayın hocamıza teşekkür ederim. Bu tür uygulamalara gerçekten çok ihtiyaç var ve inşallah diğer branşlarda da yaygınlaştırılır. Emeği geçen bütün Bozok Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ederim” dedi.

Fen ve Teknoloji Öğretimi dersi sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Erol ise, bir yıl boyunca harcanan emeğin ürüne dönüşmesinden ve öğrencilerinin performansından çok memnun olduğunu belirtti. Yarışma sonrasında Seydiyar köylüleri Üniversite öğrencilerine gözleme ve ayran ikramında bulundu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!