Köyler şehir merkezi gibi temiz olacak

Güncelleme Tarihi:

Köyler şehir merkezi gibi temiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 13:22

Köyler şehir merkezi gibi temiz olacak

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliğinin 'Daha Temiz Bir Çevre' hedefiyle il genelindeki 572 köyün çevre temizliği için İl Özel İdaresi tarafından alınan 10 çöp kamyonu, 1 çöp taksi, 1 vidanjör, 1 gezici sinema, 5 cip ve 3 bin 200 adet çöp konteynerinin dağıtım törenine katıldı. Düzenlenen törenin ardından Vali Kemal Yurtnaç ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çöp araçlarını inceleyerek bir çöp kamyonunda test sürüşü yaptı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, hizmete girecek olan araçların değerinin 5 milyon 815 bin 453 lira olduğunu söyledi. Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise, hizmete girecek olan yeni araçlarla köyleri yaşanabilir bir yer haline getirmek için alt yapı hizmetlerini sunmuş olduklarını söyledi. Vali Kemal Yurtnaç ise konuşmasında, Türkiye geneline bakıldığında tüm köylerin çöplerinin toplandığı fazla il sayısının olmadığını söyledi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile köy ziyaretlerinde su havzalarında, tarla kenarlarında birikmiş çöplerin dikkatlerini çektiğini kaydeden Vali Yurtnaç, “Biz köylerimizdeki bu görüntüyü gördükten sonra Adalet Bakanımızın talimatıyla böyle bir uygulama başlatmaya karar verdik. İl genelinde çöplerin toplanmasıyla ilgili görev dağılımımızı yaptık" dedi. Bu yeni hizmetle istihdama da katkı sağlandığını belirten Vali Yurtnaç, şunları söyledi:
“Köylerimizin çöplerini toplamak amacıyla başlattığımız bu hizmet sayesinde 41 insanımıza da iş imkanı sağlamış olduk. Bir çerçevede de istihdama katkı sağlıyoruz. Yozgat’a yaptığımız ve yapacağımız hizmetler sadece bununla sınırlı değil. Bu yıl içerisinde 5 tane ilkokul, 3 tane lise, 1 tane öğrenci yurdu yapacağız. Bunların tamamı özel idare bütçesinden ayırdığımız kaynaklarla yapacağız. Önümüzdeki yıllarda da özel idare bütçesini daha aktif kullanmaya gayret edeceğiz ve bu hizmetleri daha kaliteli bir hale getireceğiz. Köylerimizin yollarının standardını da yükseltiyoruz. Özel idare bünyesine kazandırdığımız saatte 240 ton BSK sıcak asfalt üretimi yapan plentimizle köylerimizin yollarını sıcak asfaltla buluşturuyoruzö diye konuştu.
Yozgat’ı her yönüyle geliştirmek için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Vali Yurtnaç, “Her zaman söylüyorum. Yozgat’ı kongre, termal ve spor turizminin yeni adresi haline getireceğiz. Bunu yeni bir bakış açısı, yeni bir hedef olarak Yozgat’a sunmaya çalışıyoruz. Termal kaynaklarımızı daha kullanılır hale getireceğiz. Hızlı tren, havaalanı, üniversitesi ve üçüncü organize sanayi bölgesi ile beraber Yozgat orta vadede koşan bir şehir haline gelecek. Bunu bir hayal gibi kesinlikle görmeyin. Yozgat’a yatırım yapacak olan iş adamlarımız kesinlikle kazanacaktır" şeklinde konuştu.
Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çöp dağıtım araçlarıyla Yozgat'ta son derece önemli olduğuna inandıkları bir hizmetin başlangıç vuruşunu yaptıklarını belirterek, "Yozgat hamdolsun son dönemlerde pek çok alanda diğer illerle de mukayese edildiğinde, üstünlük içerisinde pek çok eser kazandı. Hizmet aldı ve yeni bir yol ayrımına geldi. İnşallah bundan sonra da yoluna devam edecektir" dedi.
2017'de Yozgat için önemli olduğunu düşündüğükleri projelerden birisinin de başlangıcını yaptıkları ifade eden Bakan Bozdağ, "Köylerdeki çöplerinin, şehirlerimizde il merkezimizde ve ilçe merkezlerimizde beldelerimizde olduğu gibi Özel İdare marifetiyle toplanmasıdır. Bundan sonra Yozgat'ımızın köylerinde çöp konteynerleri olacak. Çöpleri mütemadiyen toplanacak ve köylerimizdeki temizlik, şehirlerimizdeki gibi çöp açısından temin edilmiş olacaktır. Bu Türkiye bakımından da önemli bir proje. Türkiye'mizin 81 ili var. Hangisinde bütün köylerin çöpleri, şehirdeki gibi toplanan bir hizmet görüyor. Onun için köyde yaşayan aziz hemşerilerimize bu hizmetinde hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!