Kavşak çalışmaları hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Kavşak çalışmaları hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2017 11:21

Kavşak çalışmaları hızlandı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Belediyesi, 475 yatak kapasiteli Şehir Hastanesine vatandaşın daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla başlattığı yeni bulvar çalışmaları devam ederken, Uluslararası E-88 Karayolundan hastaneye geçişi kolaylaştıracak köprülü kavşak çalışmalarına da hız verildi. 
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehir merkezi ile Şehir Hastanesi arasında ulaşımı sağlayacak olan bulvar ile ilgili genişletme çalışmalarının ardından altyapı çalışmalarının da tamamlanıp, bir bölümünün asfaltlandığını söyledi. Arslan, Şehir Hastanesine ulaşımın daha kolay ve rahat sağlanması için ayrı bir yol yapımını planlayarak, başlattıkları çalışmaların en kısa sürede tamamlanabilmesi için çalıştıklarını kaydetti. 
Başkan Arslan, Yimpaş AVM'nin alt kısmından İmam Hatip Lisesi önünden, Çedaş önünden hastaneye ulaşım sağlanacak alternatif yol ile ilgili bölgede çalışma yapıldığını anlattı. Arslan, "Şehir Hastanesi'ni mevcut Lise Caddesi devamından Kentpark önünden geçilerek bağlayan yol dışındaki alternatif yol çalışması projesi, bölgedeki planlama doğrultusunda hayata geçecek. Şehir merkezinden gelen her iki yol ile E-88 Karayolu bağlantı yollarının kesişeceği Bulvar çalışmamız kapsamında, Rehabilitasyon Merkezi bölgesinden başlayıp, Çedaş önünden Şehir Hastanesi'ne kadar olan kesimde asfaltlama çalışması tamamlandı. Burada 25 metre genişliğinde Yozgat'a yakışır güzel bir cadde ortaya çıktı" dedi. 
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Uluslararası E-88 Karayolundan tamamlanmak üzere olan bulvara bağlantı sağlamak üzere hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Başkan Arslan, "Bölgede köprülü kavşak yapılarak, bağlantı sağlanacak. Bunun dışında Bölge Trafik İstasyonu kavşağında düzenleme yapılacak. Burasındaki dik yokuş kaldırılıp, yeni ve geniş bir yol yapılacak. Böylece ulaşım daha kolay ve trafiği aksatmadan sağlanmış olacaktır. Şu anda, E-88 Karayolu'nun Terminal Kavşağı ile Hastane kavşağı arasındaki kesimde çalışmalar devam ederken, Bölge Trafik İstasyonu'ndaki rampalarda düzetme çalışması yürütülüyor. Karayolundan genişletme yapıldı. Şerit artırımına gidildi. Şeritlerden birisi yapılacak köprülü kavşağa bağlanıp, direk hastaneye geçiş sağlanacak" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!