Hastalıkları Sebebiyle Oruç Tutamayanlar Günlük 11 Lira 50 Oruç Fidyesi Verecek

Güncelleme Tarihi:

Hastalıkları Sebebiyle Oruç Tutamayanlar Günlük 11 Lira 50 Oruç Fidyesi Verecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 17:51

YOZGAT MÜFTÜSÜ AHMET POÇANOĞLU, ŞEKER,KALP, TANSİYON VE KRONİK RAHATSIZLIKLARI SEBEBİ VE DOKTORLARIN ORUÇ TUTMASININ TIBBEN SAKINCALI OLDUĞU BELİRTTİĞİ KİŞİLERİN TUTAMADIKLARI ORUÇ BAŞINA GÜNLÜK 11 LİRA 50 FİDYE VERMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Ramazan ayında sağlık sorunları nedeni ile oruç tutamayacak durumda olan kişiler günlük iki öğün yemek veya yemek karşılığı 11 lira 50 kuruş fidye vermesi gerekiyor.
Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, şeker,kalp, tansiyon ve kronik rahatsızlıkları sebebi ve doktorların oruç tutmasının tıbben sakıncalı olduğu belirttiği kişilerin tutamadıkları oruç başına günlük 11 lira 50 fidye vermeleri gerektiğini söyledi. Poçanoğlu “Oruç kefareti oruç fidyesinin kronik, şeker, kalp, tansiyon veya oruç tuttuğu zaman sağlığı bozulacak insanlar ki onlar doktorlarının bu tavsiyelerine uysunlar eğer hiç oruç tutamayacaklar ise yaşlanmış iseler oruç tutmaların bundan sonra kalan ömürlerinde de mümkün değil ise onlar oruç fidyesi öderler. Her bir gün için asgari sadakayı fıtır miktarı 11 lira 50 kuruş asgarisidir. Bunun üzerimde olanı vermek kişi için bir cömertliktir. Her tutamadığı gün için bir fakiri iki öğün doyurmak yada iki öğün doyuracak miktarı kendisine vermek bu sebeple kardeşlerimiz hastalıkları sebebiyle tutamayacakları günlerin fidyelerini sadakayı fıtır ve zekat alabilen fakir fukara ihtiyaç sahibi borçlu olan kardeşlerimize oruçlarının kefaretini oruçlarının fidyelerini vermiş olurlar” diye konuştu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!