Gurbetten Yozgat'a yatırım için geldiler

Güncelleme Tarihi:

Gurbetten Yozgata yatırım için geldiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 11:21

Gurbetten Yozgat'a yatırım için geldiler

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- GURBETTE kurdukları yatırımlarıyla, bulundukları ülkelerin ekonomilerine ve istihdamına katkı sağlayan Yozgatlı 80 işadamı, Valilik tarafından düzenlenen 'Gurbetçi işadamları zirvesi' etkinliğine katıldı. 
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, iş adamlarının Yozgat'a yatırım yapmalarını sağlamak, istihdamı artırmak, büyük şehirlere göçü önlemek, yaşanabilir bir şehir haline getirmek amacıyla düzenledikleri toplantıya katılım sağlayanlara teşekkür etti. Vali Yurtnaç, katılımcılara kentin potansiyel ve avantajlarının anlatılacağını hatırlatarak, çalışmaların, üretimin bir ekip işi olduğunu, bir tarafında idari, bir tarafında siyasi, diğer tarafında ise halkın, sivil toplum kuruluşlarının bulunduğunu dile getirdi. Vali Yurtnaç, yapılan toplantının Yozgat'ın fırsatlarını anlatma, farkındalık oluşturma, köprüleri kurma toplantısı olduğunun altını çizdi. Vali Yurtnaç, daha önce İstanbul ve Bursa'da yaşayan iş adamlarıyla bir araya gelindiğini hatırlatarak, "Turizm fuarlarına katılıyor, oralarda Yozgat'ı anlatıyoruz. Baktık ki bizleri dinleyen iş adamlarımızın içleri kıpır kıpır oluyor, orada bir tarih belirledik ve mayısta ilk toplantıyı yaptık. 130 iş adamımız buraya geldi. Bugün de yurt dışındaki iş adamlarımızla bir araya geldik" dedi.
Yozgat Valisi Yurtnaç, ilk toplantının ardından oluşturulan heyetin davete katılan işadamlarını yerlerinde ziyaret ettiğini, sonucunda dönüşler olmaya başladığına vurgu yaparak, "Beş firma Yozgat'ta üretim yapma kararı aldı. Bu tür şeyler bir kıvılcım oluşturur. Ortada bir enerji, yakıt var. Şimdi bu enerjiyi, bu fitili bu tür toplantılarla ateşleyeceğiz. Biz düşündük ki, yurt dışında birçok Yozgatlı iş adamımız var. Onlarla bu fitili ateşleyebiliriz. Bunun için sizleri davet ettik, sizler de bu davete icabet ettiniz. Biz para toplamayacağız. Biz özel sektörün önüne geçmeyeceğiz. Bizler hep sizlerin yanında olacağız. Siz yatırım yapacaksınız. İstihdam sağlayacaksınız. Vergi vereceksiniz, biz de sizin verdiğiniz o vergilerle okul da yapacağız, yurt da, yol da yapacağız" diye konuştu.
ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci, ajansın 2009 yılında kurulan bir kamu kurumu olduğunu belirterek, Türkiye'de 26 tane kalkınma ajansının mevcut olduğunu, ORAN Kalkınma Ajansı'nın Kayseri, Sivas ve Yozgat'tan sorumlu bir ajans olduğunun altını çizdi. Kilci, her hangi bir yatırım danışmanının yaptığı işlemleri ajans çalışanlarının en az onlar kadar hizmet etmek için gayret sarf ettiklerini, Yozgat'ta bulunan yatırım destek ofisinin yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin her zaman hizmetinde olduğunu kaydetti. ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız ve TKDK Yozgat Koordinatörü Selim Türker iş adamlarına kurumları tarafından yatırımcılara sağlanan kolaylıklar ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. oplantının ardından Yozgat Merkeze gelen yurt dışında yaşayan Yozgatlı iş adamları, Çamlık Galata Otel'de desti kırıp Yozgat için vaatte bulunup, Çamlık Milli Parkta doğa yürüyüşü yaptı. 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!