Gurbetçilerden yatırım sözü

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçilerden yatırım sözü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 10:21

Gurbetçilerden yatırım sözü

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, iş adamlarının Yozgat'a yatırım yapmalarını sağlamak, istihdamı artırmak, büyük şehirlere göçü önlemek, yaşanabilir bir şehir haline getirmek için Valilik ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen toplantıya katılan 80 iş adamından bir bölümü, çamlığı ve yatırım alanlarını gezdi. 
Yurt dışında yaşayan iş adamlarına Yozgat'ın meşhur yemeği Desti Kebabı ikram edilirken, iş adamlarından Almanya'da kepçe ve vinç imalatı yapan Musa Kaya ile Fransa Lyon'da inşaat ve çelik inşaat iskelesi üretimi yapan Nuri Meriç Yozgat'a yatırım yapma sözü verdi. Musa Kaya, “Böyle güzel bir vesile ile bizleri bir araya getiren Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç Bey'e öncelikle teşekkür ediyorum. Almanya'da üretimini yaptığımız kepçe ve vinç fabrikasını Yozgat'ta da kuracağız. Bunun için girişimlere başlayıp en kısa sürede üretime başlamayı hedefliyoruzö dedi.
Yurt dışında yaşayan Yozgatlı iş adamlarından Nuri Meriç ise Yozgat'a yatırım yapma sözü vererek toplantıya ayrı bir heyecan kattı.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, "Yozgat'ın yatırım fırsatlarını anlatmak için doğdukları topraklara davet ettiğimiz iş adamlarımızdan Musa Kaya ve Nuri Meriç şimdiden Yozgat'a yatırım yapma sözü verdi. Ben inanıyorum ki bu toplantımız hayırlı sonuç verecek ve birçok iş adamımız ilimize yatırım yapma kararı alacaktır. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, "İlimize yatırım yapacak olan iş adamlarının her zaman emirlerindeyiz. Toplantının ilk gününde yatırım yapma kararı alan Musa ve Nuri kardeşime teşekkür ediyorum. Bu davranış inşallah diğer iş adamlarımıza da örnek teşkil eder ve diğer iş adamlarımız da ilimize yatırım yapma kararı alır" ifadelerini kullandı.
Gurbetçi iş adamları Türkiye'nin ilk milli parkı Çamlık Milli Parkta doğa yürüyüşü yaptı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!