Gözyaşı kanalına bıçaksız müdahale

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşı kanalına bıçaksız müdahale
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 12:37

Gözyaşı kanalına bıçaksız müdahale

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA) - BOZOK Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ilk defa kapalı ameliyat yöntemi ile burun deliğinden girilerek gözyaşı kanallarının açılması işlemi gerçekleştirildi.

Operasyonu gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Hakan Dağıstan, sol gözünde aşırı sulanma şikayeti olan 47 yaşındaki hastanın yapılan göz muayenesinde göz yaşını burun boşluğuna taşıyan kanallarda tıkanıklık olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Dağıstan, “Bunun üzerine hastamızla görüşerek kapalı teknikle yani endoskopik olarak ameliyat edilebileceğini belirttik. Hastamızın yapılacak işlemi kabul etmesi üzerine burun deliklerinden girerek her iki gözyaşı kanalını endoskopik yöntemle bıçaksız, 15-20 dakika gibi kısa bir sürede başarılı bir şekilde açtık. Hastamızı ameliyat sonrası erken dönemde sorunsuz olarak taburcu ettik” dedi.

Dağıstan, ‘Nazolakrimal kanal tıkanıklığı’ adı verilen gözyaşı kanalının tıkanması olayının toplumda 40-50’li yaşlarda daha çok ortaya çıkan, kadınlarda erkeklerden daha sık rastlanan bir hastalık olduğunu, hastaların gözlerinde sulanma şikayetiyle hastanelere başvuruda bulunduklarını ifade etti.

(FOTOĞRAFLI)



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!