AVM'de kalp masajı eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

AVMde kalp masajı eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 13:24

AVM'de kalp masajı eğitimi verildi

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA)-YOZGAT Sağlık Müdürlüğü, 112 İstasyonu  ekipleri, ‘Yaşama Yol Ver’ sloganıyla başlattıkları çalışmalar kapsamında, alışveriş merkezleri ve taksi duraklarında bilgilendirme broşürü dağıtıp vatandaşlara kalp masajı konusunda eğitim verdi.
Yozgat’ta yapılan faaliyetler konusunda bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, acil sağlık hizmetlerinin amacının, vatandaşlara, haftanın 7 günü 24 saat, en kısa sürede ulaşarak, sağlık sorunlarının çözümlenmesine yardımcı olmak olduğunu söyledi. Şahin, Yozgat’ta 23 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 56 ambulans ve profesyonel ekiplerle acil çağrılara ulaşıldığının belirterek şunları söyledi:
“112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi gibi nedenlerle maalesef ambulansların vakalara ulaşması zorlaşıyor. Vatandaşlarımızın, farkındalığını artırmak amacıyla ilk olarak taksi duraklarını ziyaret eden ekiplerimiz, alışveriş merkezi ve Yozgat Şehir Hastanesinde ‘Yaşama Yol Ver’ standı açarak, acil sağlık hizmetleri ile ilgili broşür dağıttı. Asılsız 112 çağrılarının yapılmaması ve trafikte ambulansa öncelik verilmesinin insan yaşamında saniyelerin, dakikalarının önemini vurgulayarak, vatandaşlarımızı bilgilendirdiler.”
112 sağlık personelinin bir alışveriş merkezinde, vatandaşlara kalp masajını uygulamalı olarak gösterdiğini hatırlatan İl Sağlık Müdürü Şahin, “Hayat kurtarıyor olmak, hayata hayat katmak, evde, yolda, okulda, herhangi bir mekanda kalbi duran bir insana müdahale etmeyi öğrenmek, öğretmek büyük bir mutluluktur” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!