Yalova'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Yalovadan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 13:15

Haberin Devamı

YALOVA (AA) - Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir ve muhtarlar, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı ziyaret etti.

Kandemir, ziyarette Tonami Meydanı'nda yapılması planlanan köprülü kavşak projesine destek verdiklerini söyledi.

Bu projenin o bölge için gerekli olduğunu belirten Kandemir, "Projeye destek veriyoruz ama keşke bir kısım ağaçlar kesilmek yerine başka yerlere taşınsaydı. Birde bu gibi toplumu ilgilendiren kararlarda biz muhtarlarında fikrinin alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Salman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek insan hayatını her zaman ön planda tuttuğunu söyledi. Köprülü kavşak projesinin gerekli olduğunu dile getiren Salman, "Orada yaşaynan sıkıntıları hepiniz çok yakın tanığısınız. Orada her yıl çok sayıda kaza meydana geliyor. Orada insanlar trafik çilesi yaşıyor. Bizde bunu önlemek için projeyi başlattık" ifadesini kullandı.

-Dünya Madenciler Günü

Haberin Devamı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Salman, açıklamasında yeraltı kaynaklarının insanın yaşamını sürdürülebilmesi ve refah düzeyinin yükselmesi bakımından en belirleyici unsurlardan biri haline geldiğini söyledi.

Madencilik sektörünün dün olduğu gibi bugün de uluslar için vazgeçilmez konu olduğunu belirten Salman, şunları kaydetti:

"Türkiye maden bakımından zengin doğal kaynakları nadir olan ülkelerden birisidir. Türkiye'nin gelişmesi ve periyodik ekonomik krizlerden kurtulması için madenlerin üretime alınması ve bu yolla sanayinin ham ve ara madde ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Bu bakımdan yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doğayla mücadele ederek üreten madencilere, toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında 'selametle' diye uğurlanan, vardiya değişiminde birbirlerine 'geçmiş olsun' diyen, başkalarının da onları 'geçmiş olsun' diye selamladığı başka bir meslek yoktur. Maden kazalarında yaşamını yitiren maden mühendislerini ve tüm maden emektarlarını bir kez daha saygıyla anıyor, tüm maden emekçilerinin gününü kutluyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!