- Yalova'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

- Yalovadan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 10:19

- Yalova Belediyesi vergi borçlarını yapılandırmaya devam ediyor

Haberin Devamı

YALOVA (AA) - Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, belediyeye borcu olan vatandaşların Torba Kanun Tasarısı kapsamında 1 Aralık Pazartesi'ye kadar borçlarının ceza ve faizlerini yeniden yapılandırabileceklerini bildirdi.

Güleç, yaptığı açıklamada Torba Kanun Tasarısı'nın belediyeye borcu olan ve cezaya giren mükelleflerin borçlarını taksitlendirme ve faiz yükünden kurtulma imkanı sunduğunu söyledi.

Kanun kapsamında ödenmemiş olan emlak, çevre temizlik vergisi ve su kullanım bedeli gibi borçların taksitlendirmelerini yapılabileceğini belirten Güleç, "Bilindiği üzere 6552 sayılı Torba Kanun Tasarısı, halkımıza borçlarını ödeme konusunda kolaylık sunmaktadır. Borç yapılandırması için vatandaşlar, Yalova Belediyesi'nin zemin katında bulunan Hizmet Masaları'na başvurmaları yeterli olacak. Borçlar yapılandırılıp ödenmediği takdirde Ocak 2015'ten itibaren Yalova Belediyesi olarak alacaklarımızı tahsil etmek için yasal yollara başvuracağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- Çiftlikköy'de seyyar satıcı denetimi

Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede izinsiz satış yapan seyyar satıcılara cezai işlem uyguladı.

Zabıta ekipleri, ilçe merkezinde seyyar tezgahlarında satış yapmak isteyen kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre para cezası kesti.

Belediye başkanı Ali Murat Silpagar, yaptığı açıklamada, ilçe merkezine dışarıdan seyyar satıcı geldiğini, bunlar için gerekli çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Halkın sağlığını için bu çalışmaları sürekli yaptıklarını belirten Silpagar, "Vergisini ödeyerek, kurallara uygun faaliyet gösteren esnafın yanında hiçbir vergi ödemeyen kontrolden uzak satış yapanlara göz yummamız mümkün değildir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!