Yalova'da yaralı bulunan flamingo tedavi edildi

Güncelleme Tarihi:

Yalovada yaralı bulunan flamingo tedavi edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 13:34

Haberin Devamı

YALOVA (AA) - Yalova'da yaralı bulunan flamingo, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'nci Bölge Müdürlüğü Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi edildi.

Flamingo, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Yalova Belediyesi Veteriner Hekimliğinde tedavisi yaptırıldıktan sonra Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Doğa koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde av koruma memuru olan Ömer Faruk Özkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlar tarafından yaralı bulunan flamingonun kendilerine teslim edildiğini, tedavisinin yapılması için Yalova Belediyesi Veterinerliğine getirildiğini söyledi.

Burada hayvana ilk müdahalenin yapıldığını belirten Özkılıç, Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim ettiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Doğada bulunacak bütün yaralı hayvanlar için kendilerine vatandaşların bildirim yapmasını isteyen Özkılıç, bu sayede ölmek üzere olan bu yaralı hayvanların tedavisi yapılarak yaşamalarının sağlandığını aktardı.

Yalova Belediyesi Veterinerliği görevlisi İrfan Makinacı da vatandaşlar tarafından yararlı olarak bulunan flamingoya ilk müdahaleyi yaptıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!