Yalova’da suya zam yok

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da suya zam yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 09:20

Yalova’da suya zam yok

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- Yalova Belediye Meclisi’nin Aralık ayı son birleşimi Belediye Başkanı Vefa Salman başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Meclis, 2017 yılı gelir tarifesini görüştü. Tarifede geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi suya zam yapılmazken diğerlerine yüzde 7 zam geldi. Zamlar 1 Ocak 2017 itibariyle yürürlüğe girecek.

Toplantıda ilk olarak 11 milyon 497 bin liranın müdürlükler arasında münakalesi yapıldı. Toplantıda ardından Güneyköy'de Orman Şube Müdürlüğü’nden hafriyat döküm alanının tahsisiyle ilgili belediye başkanlığına yetki verilmesi görüşüldü. Konunun kamuoyunda yanlış anlaşıldığını dile getiren Başkan Salman, "Sanki oraya çöp dökülecek gibi bir algı var. Buraya çöp dökülmeyecek. Dökülürse de cezası çok yüksek. Güneyköy Muhtarıyla koordineli bir şekilde burada çalışma yapılacak" dedi.

Ardından yapılan oylamada belediye başkanlığına konuyla ilgili yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda son olarak 2017 yılı gelir tarifesi görüşüldü. Tarife komisyonun teklif ettiği yüzde 7 zam ile meclisten geçti. Tarifede suya ve evsel katı atığa zam yapılmadı.

Toplantının dilek ve temenniler kısmında söz alan Trafik Komisyonu Başkanı Ak Partili üye Fahrettin Yıldız, sosyal medya üzerinden trafikle ilgili sıkıntıları çözemediği gerekçesiyle bağımsız Meclis Üyesi Ahmet Yavuz’un kendisini eleştirdiğini hatırlattı. Duruma tepki gösteren Yıldız, Yavuz’u komisyonun görevi hakkında bilgi sahibi olmaya davet etti.

Cevap hakkı doğduğu gerekçesiyle söz isteyen Yavuz’a, Başkan Salman, dilek ve temenniler kısmında konuşmacılar arasına girmediği için söz hakkı tanımayarak toplantıyı kapadı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!