Yalova’da şehit ve gazi annelerine ‘Yılın Kadını’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da şehit ve gazi annelerine ‘Yılın Kadını’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:50

Yalova’da şehit ve gazi annelerine ‘Yılın Kadını’ ödülü

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- TÜRK Kamu-Sen Yalova Şubesi, şehit ve gazi annelerine ‘Yılın Kadını’ ödülü verdi. Şube Başkanı Mustafa Deviren, tüm şehit annelerini yılın kadını ilan ettiklerini belirtti.

Tüm şehit annelerini yılın kadını ilan ettiklerini söyleyen ve bu nedenle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamadıklarını dile getiren Türk Kamu-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren, “Kadınlarımız, Kurtuluş Savaşı’nda erkeklerle omuz omuza çarpışmıştır. Bu millet Nene Hatunları, Kara Fatmaları, Sabiha Gökçenleri, Halide Edipleri yetiştirmiş bir millettir. Türk toplumu, kadını hiçbir zaman geri plana itmemiş, onları ailenin de toplumsal hayatın da odak noktasına yerleştirmiştir. Ama bugün, daha çocuk yaştaki kızlar, maddi çıkar karşılığında hiç tanımadığı insanlarla zorla evlendirilmekte, onlara söz hakkı, eşini seçme hakkı tanınmamakta, hatta evlenmek istemediğinde hayat hakkı dahi tanınmamaktadır. Türk milletinin temel direği anneler, bu vatan için çalışan, üreten ve savaşan bütün evlatların anneleri, kanlarıyla bayrakları bayrak yapan, mezar taşlarıyla bu vatana Türk mührünü vuranların anaları, bugün saygı görmeyi, temsil edilmeyi, omuzlarda taşınmayı kuşkusuz dünyadaki her kadından daha çok hak ediyorlar. Bizler bugün tüm şehit annelerinin Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor ve tüm şehit annelerini yılın kadını ilan ediyoruz. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

TÜM ŞEHİT ANNELERİ ‘YILIN KADINI’

Şehit annelerini ‘Yılın Kadını’ seçtiklerini de söyleyen Deviren, “Türkiye Kamu-Sen Yalova İl Başkanlığı olarak, bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamama kararı aldık. Şehit annelerimiz ile beraber olmak için bir araya geldik. Yalova'da bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde şehit ve gazi annelerini yılın kadını seçiyoruz.Şehit annelerimizin acılarını paylaşıyoruz. Yüzyıllardır şehit veriyoruz ama son dönemlerde gencecik evlatlarımızı toprağa veriyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama o ateş bizleri de yakıyor. Şehit annelerimizle tanışacağız ve sürekli onlarla irtibat halinde olacağız. Sizlerle bir aile gibi olacağız inşallah. Sizlerin nezdinde Yalova'da ve tüm Türkiye'deki şehit ve gazi annelerini yılın kadını seçiyoruz” diye konuştu.

PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

Başkan Deviren ve sendika yöneticileri, yapılan konuşmanın ardından teröristlerin Şırnak’ta düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Abdülhamit Kaya’nın annesi Sündüz Kaya’ya, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda El Bab’ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın’ın annesi Fatma Yalçın’a, Hakkâri’de vatani görevini yaparken kaza sonucu tüfeğinden çıkan mermi ile yaralanan ve ardından kurtarılamayan Piyade Er Sercan Yazar’ın annesi Hüsniye Yazar’a ve bir gazi annesi olan Elif Yıldız’a plaketlerini törenle takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!