Yalova’da “Erişiyorsam Varım” sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da “Erişiyorsam Varım” sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 16:46

Yalova’da “Erişiyorsam Varım” sergisi açıldı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da “Erişiyorsam Varım!” adlı fotoğraf sergisi Yalova Belediyesi Prof. Dr. Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde açıldı.

Yalova Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde İsveç Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi, Engelli Kadın Derneği ve Yalova Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen “Erişiyorsam Varım!” adlı fotoğraf sergisi açıldı. Açılışta konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman açılışa katılan İsveç Başkonsolosu Therese Hydén’a teşekkür etti. Salman şunları söyledi:

“Burada olmaları bizim için büyük mutluluk. Burada kendilerini ağırlamaktan gurur duydum. Farkındalığı olan bir proje. Bundan sonra da sosyal, kültürel, sanatsal amaçlı İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’yla sürekli bilgi alışverişimiz, istişaremiz sürecek. Kendilerinden rica ettik. İnşallah değerlendirmeye alacaklar. İsveç’in bir kentiyle Yalova’yı kardeş şehir yapıp İsveç’le Türkiye ilişkilerini güçlendirmeyi çok arzu ediyorum” 

İsveç Başkonsolosu Therese Hydén da serginin öneminde dikkat çekerek, “Bu sergi İsveç için çok önemli bir sergi. Çünkü sıradan insanların hikayesini anlatıyor. Bu sıradan insanlar da engelli insanlar. Bu sergideki fotoğraflar hem İsveç’i anlatıyor hem de aynı zamanda Türkiye’deki bireyleri anlatıyor. O yüzden burada birlikte bulunulması çok güzel. Engellilerin erişimi için İsveç’te çalışmalar yapılıyor. Çünkü bu insan hakları açısından önemli bir konu. Herkesin erişebilirliği eşit olmalı” ifadesini kullandı.

Farklı yaş ve engelli gruplarından bireylerin hayatlarını konu alan portrelere yer verilen sergi bir hafta süresince ziyaret edilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!