Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Becan:

Güncelleme Tarihi:

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Becan:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 10:58

-"Halk Eğitim Merkezi yanındaki arsayı alırsak, oradaki ağaçları kesmeden, biçmeden, nasıl o ağaçları taşırız onu araştıracağız. Kaç ağaç varsa, hangisinin taşıma işlemi oluyorsa, bu konuda duyarlılığımızı ortaya koyacağız"

Haberin Devamı

YALOVA (AA) - Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan, "Halk Eğitim Merkezi yanındaki arsayı alırsak, oradaki ağaçları kesmeden, biçmeden, nasıl o ağaçları taşırız onu araştıracağız. Kaç ağaç varsa, hangisinin taşıma işlemi oluyorsa, bu konuda duyarlılığımızı ortaya koyacağız" dedi.

Becan, Yalova Gazeteciler Cemiyeti'nin bir restoranda düzenlediği toplantıda, Yalova Belediyesinin Tonami Meydanı'nda yaptığı ağaç kesimi işleminin, kamu menfaati ön planda tutularak gerçekleştirildiğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezi yanındaki arsada yapılması planlanan YTSO hizmet binası için 50 ağacın kesileceği iddialarına da değinen Becan, şöyle konuştu:

"YTSO, bu ilin önemli ve köklü kurumlarından birisidir. Bu kurumun daha iyi ve verimli çalışması için fiziki şartlarının da iyileştirilmesi şarttır. Biz de bu amaçla, bir süredir yeni binamızı yapabileceğimiz uygun bir yer arayışı içerisindeydik. Halk Eğitim Müdürlüğünün yanındaki bina 3 bin 200 metrekare. Yalova'nın bana göre gelecekteki en güzel yeri orası olacak. Garden AŞ. ve Yalova Üniversitesi o bölgede. YTSO binasın da orada bulunması doğru karar olacak."

Haberin Devamı

Becan, Halk Eğitim Merkezi'nin yanındaki arazi ile ilgili olarak tam anlaşmaya varmadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Oradaki arazi, daha YTSO'nun değil. Bizim orayı alacağımız bile belli değil. Halk Eğitim Merkezi yanındaki arsayı alırsak, oradaki ağaçları kesmeden, biçmeden, nasıl o ağaçları taşırız onu araştıracağız. Kaç ağaç varsa, hangisinin taşıma işlemi oluyorsa, bu konuda duyarlılığımızı ortaya koyacağız ama kesilmesi gereken çürük ağaç varsa da kesilecek. Projelerimizi yapmaya başladığımızda, sizlerle bu konuyu paylaşacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!