Üniversiteden üç dilde şarkılar yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden üç dilde şarkılar yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 11:20

- Çınarcık ilçesinde, öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan 29 kişilik müzik grubu "Ritm-i Çınarcık", önce Türkiye'de daha sonra yurtdışında konserler vermeyi hedefliyor - Grup üyelerinden öğretim görevlisi Bodur: "Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve pop müzik parçalarını çalıp seslendiriyoruz. Şimdilik Çınarcık ve Yalova'da konserler veriyoruz" - "Konserlerimizde Türkçe dışında Azerice ve İbranice şarkılar da oluyor. Kısıtlı imkanlarla çalışmamıza rağmen iddialıyız"

Haberin Devamı

YALOVA (AA) - VEDAT SARI - Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nda, 4 öğretim görevlisi ve 25 öğrenciden oluşan grup, müziğin evrensel dilinin yayılmasına katkı sağlamak amacıyla enstrüman çalıp Türkçe, Azerice ve İbranice şarkılar söylüyor.

Grup üyelerinden Hamide Bodur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl "Ritm-i Çınarcık" adıyla kurdukları oluşumda, kendisi dahil 4 öğretim görevlisi ve 25 öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Bu işe, bir sosyal etkinlik olması düşüncesiyle başladıklarını belirten Bodur, ud, keman, gitar gibi enstrümanları kullandıklarını anlattı. Bodur, şöyle konuştu:

"İlk önce buna denemeyle başladık. Neler yapabileceğimizi gördükten sonra grup oluşturduk. Başlangıçta sıfırdık. Enstrümanlarımızı kendimiz aldık ama üniversite biraz bize destek oldu. Burada enstrümanları kendimiz çalıp öğreniyoruz. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve pop müzik parçalarını çalıp seslendiriyoruz. Şimdilik Çınarcık ve Yalova'da konserler veriyoruz. Konserlerimizde Türkçe dışında Azerice ve İbranice şarkılar da oluyor. Kısıtlı imkanlarla çalışmamıza rağmen iddialıyız. Hedefimiz, sesimizi önce Türkiye'ye daha sonra dünyada duyurmak."

Haberin Devamı

Öğretim Görevlisi İsmail Dur ise okulun, Yerel Yönetimler, Yaşlı Bakımı, Çocuk Gelişimi, Adalet gibi bölümleriyle sosyal bilimler ağırlıklı faaliyet gösterdiğine değinerek, grubun, kendileri ve öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve iletişimin güçlenmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerden Sinem Fidan da derslerine giren eğitimcilerle bu ortam dışında etkinlik yapmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.

Müziği çok sevdiğini bildiren Fidan, derslerin ve sınavların stresini şarkı söyleyip eğlenerek attıklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!