MHP’den Yalova Üniversitesi'nin logosu için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

MHP’den Yalova Üniversitesinin logosu için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 16:09

MHP’den Yalova Üniversitesi'nin logosu için imza kampanyası

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)- MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Başkanlığı, eski yönetim tarafından değiştirilen Yalova Üniversitesi’nin logosunun yeniden Yürüyen Köşk yapılması için imza kampanyası başlattı. İl Başkanı Hasan Topçular, “FETÖ’cülerin değiştirdiği logoyu yeniden ‘Yürüyen Köşk’ yapın” dedi.
MHP İl Başkanı Hasan Topçular, Atatürk’ün büyük bir çevrecilik örneği sergilediği ve bir ağacın dalı için köşkün yürütülmesi talimatını verdiği Yürüyen Köşk logosunun Yalova Üniversitesi’nde yeniden kullanılması için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Üniversitenin kuruluşunda logoda ‘Yürüyen Köşk’ün kullanıldığını ancak daha sonra açılan bir yarışma ile bu logonun değiştirildiğini söyleyen Başkan Topçular, “Yürüyen Köşk, Yalova’nın bir simgesi. Yalovalılar, bu simgenin üniversite logosunda kullanılmasını istiyor” diye konuştu.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde stant kurduklarını ve imza kampanyasına destek beklediklerini söyleyen Topçular, “Yalova Üniversitesi kurulduğundan beri yaptığımız açıklamalar var. Uzun yıllar geçmesine rağmen Yalova Üniversitesi’nin hak ettiği yerde olmadığının inancındayız. Bu sadece bizim görüşümüz değil tüm Yalovalıların görüşü. Bununla beraber üniversite ilk kurulduğunda Yalova’nın sembolü olan Yürüyen Köşk logo olarak kullanılmıştı. Herkes de takdir etmişti. Daha sonra bugün hapiste olan FETÖ’cüler tarafından Yürüyen Köşk yok edildi. Yerine yaprak getirildi” dedi.
Logonun değiştirilmesiyle ilgili diğer siyasi partilerin de desteklerini beklediklerini söyleyen Topçular, “Biz uzun yıllar mücadele ediyoruz bu konuda. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da bu konuda açıklamaları var ama siyasilerden bu konuda bir hareket yok. Özellikle İktidar Partisi’ni bu konuda hassas olmaya ve logonun yeniden Yürüyen Köşk olarak değiştirilmesi için hareket etmeye davet ediyorum. Yeni rektör, ‘Yalova halkı isterse değiştiririz’ demişti. Biz de buna karşılık bir açıklama yaptık. Siyasi malzeme yapmayın demiştik ama beklediğimiz süre içerisinde rektör beyden bir cevap alamadık. Bu yüzden de imza kampanyası başlatıyoruz. Bu konuda suskun olan AK Parti’yi ve CHP’yi imza kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz. Yalova Üniversitesi’nin logosu Yürüyen Köşk olarak değişecektir. Bu bizim değil tüm Yalova halkının isteğidir. Bu konuda rektör beyi de göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından kampanya için ilk imzayı Başkan Hasan Topçular attı. Stant ise daha ilk günden büyük ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!