AK Parti'den, kadına yönelik şiddete karşı turuncu çizgi

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden, kadına yönelik şiddete karşı turuncu çizgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 13:40

AK Parti'den, kadına yönelik şiddete karşı turuncu çizgi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla AK Parti Yalova Kadın Kolları tarafından basın açıklaması yapıldı. İl Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, “AK kadınlar olarak kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyoruz” dedi.

Yalova Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, Milletvekili Meliha Akyol, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ile teşkilat mensupları katıldı. Açıklamanın 81 ilde eş zamanlı yapıldığını söyleyen Başkan Melahat Yalçın, yaptığı açıklamada insan haklarının; kadınlar, çocuklar, anneler ve babalar başta olmak üzere herkes için önce ailede başladığını belirtti. Yalçın, “AK kadınlar olarak kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik şiddete karşı turuncu çizgimizi çiziyoruz. Kadim medeniyetimizin yüzyıllar boyunca barındırdığı; din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinin tümünde kadına ve kız çocuklarına karşı yapılan herhangi bir kötü muameleye kati suretle karşı çıkılmıştır. Yüzyıllar öncesinden henüz İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi yokken, kadın-erkek ayrımı yapmadan, insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hz. Peygamber’in sözünü hatırlamak ve hatırlatmak hepimizin üzerine düşen önemli bir görevdir. ‘İnsana merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez’. Hiçbir ayrım belirtmeksizin yaşam biçimi olarak tüm insanlığa karşı kötü muameleyi bizlere men eden dinimizin, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak kötü muameleyi de kabul etmesi mümkün değildir. Ülkemizde ve dünyada kadınlar yıllardır sürdürdükleri çeşitli mücadelelerle kadına ve aslında insana yakışır hak ve adalet talepleriyle oldukça önemli kazanımlar elde etmişlerdir. Ülkemiz bu anlamda kadınların yaşadığı sorunlarla ilgili çeşitli hukuki düzenlemeleri yıllardır tüm kadınların yanında olarak güçlenme ve kendilerini gerçekleştirme süreçlerine katkı sağlamıştır” dedi.

Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak ise, “Kadına yapılan şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz. Dinimizde asla kabul görmeyen ve günahların en büyüğü olarak nitelendirilen en şiddetle yasaklanmış olan bir davranış biçimidir. Ancak elbette ki tüm dünyada bu sorunun varlığı devam etmekte. Ülkemizde AK Parti hükümetleri döneminde buna ilişkin caydırıcı veya bu tür şiddet eylemlerinin azalmasına, kökten yok olmasına yönelik önemli yasal çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Yeterli mi? Elbette ki yeterli olamamıştır. Bundan sonra da inşallah parlamentoda, TBMM’de yapılacak olan yeni düzenlemelerle ülkemiz başta olmak üzere kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışma yapmalıyız. İnşallah kadına yapılan şiddetin tamamen ortadan kalktığı ülkemiz ve dünyayı özlemle bekliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!