"Hobim İşim Olsun Sabun Çiçekleri Projesi"

Güncelleme Tarihi:

Hobim İşim Olsun Sabun Çiçekleri Projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 12:51

- Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Evcin:"Burada 30 kadın, ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Sabun çiçekleri, boyutlarına göre 5 ila 150 liraya alıcı buluyor"

Haberin Devamı

YALOVA (AA) - Yalova'da, "Hobim İşim Olsun Sabun Çiçekleri Projesi" ile sabuna şekil veren kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen ve Yalova Girişimci Kadınlar Derneği tarafından çalışmaları yürütülen proje kapsamında yapılan dekoratif sabunlar, kent merkezindeki iskele önünde bulunan satış noktasında vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Tijen Evcin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YTSO Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın girişimcilere destek olmak amacıyla bu projeyi başlattıklarını hatırlattı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansından (MARKA) destek alarak bir kurs düzenlediklerini anlatan Evcin, "Yalova çiçek şehri. Bu yüzden sabun çiçeği yapmaya başladık. Türkiye'de sabun çiçeğinin hocası yok. Yalovalı ev hanımları kendi yeteneklerini kullanarak, sabunlardan çiçek yaptı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Evcin, ilk etapta pazarlama sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlar üretti fakat satacak yer bulamadık. Şimdiki satış yerimizi belediye verdi, yapıyı YTSO yaptı. Dernek satış yapamadığı için Yalova Girişimci Kadınlar İktisadi İşletmesi'ni kurduk. Kadınların getirdikleri ürünleri alıyoruz ve satışını yapıyoruz. Burada 30 kadın, ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Sabun çiçekleri, boyutlarına göre 5 ila 150 liraya alıcı buluyor. Şimdi de kooperatifleşmeye karar verdik. Yalova'da kadın kooperatifi yok, bu yüzden çalışmalara başladık. Önce kooperatifçiliği öğreniyoruz. Bütün hazırlıkları yaptık, sabun çiçeği üreten kadınlarla kooperatif kuracağız."

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Karakoyun da Yalova'yı tanıtacak ürünleri çoğaltmayı hedeflediklerini ifade etti.

Karakoyun, "Şu an Yalova ile ilgili 7-8 magnet, bir kahve kupası var. Bunun yanı sıra başka materyaller daha oluşturmaya çalışıyoruz. Yalova'dan giden insanların memleketlerine hatıra olarak götürebileceği şeyleri belirlemeye çalışıyoruz. Sabun çiçeği dışında magnet ve kolyelerin üretiminin önemli olduğuna karar verdik" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!