Çiftlikköy’de 'Kırım'ın İşgali' paneli

Güncelleme Tarihi:

Çiftlikköy’de Kırımın İşgali paneli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 12:24

Çiftlikköy’de 'Kırım'ın İşgali' paneli

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da,  Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yalova Şubesinin düzenlediği “Kırım İşgali” konulu panel gerçekleştirildi. Panel konuşmacısı Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Kırım Tatar halkının vatanlarından asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yalova Şubesinin düzenlediği “Kırım İşgali” konulu panel, Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panel konuşmacısı Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakan Kırımlı katılımcılara bilgiler verdi. Kırım’ın tarihinden, bayrağının anlamına kadar yaşanan gelişmeleri ve işgali katılımcılara aktaran Prof. Dr. Kırımlı, Kırım’ın, Kırımlıların olarak kalması gerektiğini vurgulayarak, Kırım Tarar halkının vatanlarından asla vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Panelde Kırım Tatarlarının işgalden olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinin altında yatan etkenler, işgalin Türkiye başta olmak üzere çevre ülkelere etkileri ve geleceğe yönelik küresel endişeler gibi konular üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yalova Şube Başkanı Zeki Ertürk, “Kırım, ne Rusya’nın ne de Ukraynalılarındır. Biz soydaşlarımızın arkalarındayız. Desteklerimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğimiz” dedi.

Panele Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yalova Şube Başkanı Zeki Ertürk ile Derneğin Gebze, Kocaeli, Adapazarı, Subaşı Dernek Başkanları, Yalova Konyalılar Derneği Başkanı Ahmet Buhari ile birçok Kırım Türkü katıldı.

Panel konuşmaların ardından Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, konuşmacı olarak panele iştirak eden Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakan Kırımlı’ya, üzerinde Kırım bayrağı olan bir plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!