Çanakkale’ye teknik gezi düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale’ye teknik gezi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 12:56

Çanakkale’ye teknik gezi düzenlendi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 10. Kalkınma Planı kapsamında, Çanakkale’ye teknik gezi düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 10. Kalkınma Planı, Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı, ‘Çiftçi Eğitim Faaliyetlerinin Çeşitliliği Artırılacak ve Yaygınlaştırılacaktır’ başlıklı eylem planı kapsamında Çanakkale'ye düzenlenen geziye Yalova heyeti de katıldı. Heyette Yalova Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Bülent Yaşar ile Şubede görevli mühendis Bülent Batmaz, tekniker Yavuz Çöper’den oluşan personellerin yanı sıra konuyla ilgili 10 çiftçi katıldı. Geziye katılanlara Truva Sulama Birliği Başkanı İlhan Ulus, yaklaşık 35 bin dekar alanın basınçlı sulama sistemleri uygulamalarını anlattı.

Yapılan teknik gezinin son derece faydalı olduğunu kaydeden Yalova İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş, bu geziyle çiftçilerin sulama konusundaki teknolojik gelişmeleri yakından görme fırsatını bulduğunu ifade etti. Görentaş, “Dünya her geçen gün gelişiyor. Bu durum tarım sektöründe de aynı şekilde baş döndürücü bir hızla devam ediyor. Ortada bir gerçek var ki tarım sektörü hiçbir zaman güncelliğini ve önemini yitirmeyecektir. Bu durumda Yalova çiftçisi kendini yenilemeli aksi takdirde her geçen gün rekabet gücünü yitirecektir. Gerek ulusal gerekse uluslararası arenada rekabet edebilmenin ilk şartı budur. Biz de çiftçilerimizin bu işi daha profesyonelce yapmalarını sağlamak maksadıyla eğitim çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Söz konusu basınçlı sulama ile ilgili inceleme gezisine katılan çiftçilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!