Güncelleme Tarihi:
VAN,(DHA)-GENÇLİK ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Gençlik Merkezleri aracılığı ile düzenlenen 'Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Gezileri' kapsamında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 13 ilçeden toplam 800 lise öğrencisine Van ve Van Gölü çevresindeki doğal ve tarihi mekanlara gezi programları düzenlendi.
Program kapsamında, Bahçesaray ve Tuşba ilçelerinden gelen 80 öğrenci ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde okuyan Suriyeli gençlere, Van gezisi düzenlendi. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe de etkinliğe katılan gençlerle verdiği öğle yemeğinde biraraya geldi. Programa, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da katıldı. Programda konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, etkinlikler kapsamında üniversitede okuyan 30 Suriyeli gencinde konuğu olduğunu söyledi. İnanç, "Gençlerimiz hem Tuşba Belediye Başkanımıza hem de Tuşba ve Gevaş kaymakamlarımıza sorular sorarak iş ve eğitim tecrübelerinden faydalanabilecekler" diye konuştu.
Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise daima gençlerin emrinde ve hizmetinde olduklarını belirterek, "Çünkü biliyoruz ki gençlik bizim geleceğimiz. Hakikaten Türkiye ve dünya açısından baktığımızda her ülkenin her köşesine baktığımızda bu gençlik dediğimiz, dünyayı ayakta tutacak olan geleceğimizle birlikte yemek yiyelim karşılıklı olarak bilgi ve tecrübe paylaşım istedik" dedi.
Gençlerin sorularını cevaplayan Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı da özellikle Van'ı gezen Bahçesaray’dan gelen öğrencilere, "Üniversiteyi gezerek iyi örnekler gördünüz. Bugün kendinize çok güzel dersler, çok güzel örnekler çıkarmanız lazım. İlçenize döndüğünüzde derslere iyice sarılmanız gerekmekte. Bahçesaray’ın imkanlarını hepiniz biliyorsunuz, üniversite okuyamazsanız, ilçede kalırsanız nelerle uğraşacağınızı ne iş yapacağınızı az çok biliyorsunuz. Belki kiminiz hayvancılıkla uğraşacak kimiz tarımla uğraşacak eğer aranızda çok şanslı varsa babası esnaf ise oda esnaflık yapacak. Ama genel olarak hepimiz ilçe veya köylerde büyüdük. Nasıl bir hayat yaşandığını az çok tahmin ediyoruz. Onun için ilçeden bir şey olamam ben okuyamam demeyeceğiz ve derslerimize dört bir yandan sarılarak çok güzel yerlerde üniversite okuyup iyi mesleklere yerleşmeniz gerekmekte. Eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI