Van’da Hayvan Hastalıkları Ve Zararları İle Mücadele Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Van’da Hayvan Hastalıkları Ve Zararları İle Mücadele Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 13:40

VAN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBESİ TARAFINDAN 'HAYVAN HASTALIKLARI VE ZARARLARI İLE MÜCADELE' TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesi tarafından ‘Hayvan Hastalıkları ve Zararları ile Mücadele’ toplantısı düzenlendi.
İl binasında gerçekleştirilen toplantı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner başkanlığından gerçekleşti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tam, ilçe müdürleri ve personelin katılımı ile yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Fevzi Altuner, aşılama programlarının titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirtti. Gelen hastalık ihbarlarının ivedilikle değerlendirilmesinin önemine değinen Altuner, bu konuda gerekli tüm tedbirlerin de alınması gerektiğini anlattı.
Yapılan konuşmanın ardından ülke genelinde hayvanlara yönelik uygulanan programlı aşılama kampanyaları ile Van’da da yaygın görülen başta şap hastalığı olmak üzere hastalıklarını yayılımı ile ilgili bilgiler verildi. Toplantıda, Hayvan Sağlığı ve Yetiştirici Şube Müdürlüğü tarafından Van’da uygulanan aşılamaların ve hastalıkların yayılımı ile ilgili sunum izlendi. Sunum kapsamında, Van’da ve ülkede görülen A, O ve Asia1 tiplerinden farklı genotipe sahip A-NEP-84 ( Nepal-84) A tipi şap virüsünün tespit edildiği ve şap enstitüsünce hazırlanarak Van’a gönderilen yeni şap aşıların uygulanmasının önemi anlatıldı. Kuduz, Lumpy Skin Disease (Sığır Afrika Hastalığı), Koyun Keçi Vebası, Brucella, Anthrax hastalıkları ve aşılamalar ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!