Vali Zorluoğlu, İl Göç idaresinde incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Vali Zorluoğlu,  İl Göç idaresinde incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 09:23

Vali Zorluoğlu, İl Göç idaresinde incelemelerde bulundu

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)-VAN Valisi Murat Zorluoğlu, Tuşba ve Edremit ilçeleri arasında kalan İl Göç İdaresinnin iki ayrı yerleşkesini ziyaret ederek, kurum Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Yardımcısı Mehmet Parlak ile birlikte  Erciş ilçesi  yolu üzerindeki yerleşkeye giden Vali Zorluoğlu, göçmenlere hizmet eden İl Göç İdaresine ait iki binada  incelemelerde bulunup, kurum Müdürü Bedivioğlu'ndan  bilgi aldı.Vali Zorluoğlu,İl Göç İdaresi'nin yoğun çalışan  ve yeni kurulmasına rağmen kurumsallaşma sürecini sürdüren bir kurum olduğunu dile getirdi.
Zorluoğlu," Buna rağmen kısa sürede büyük mesafeler kat edildi, takdire şayan çalışmalar yapıldı. Kurumun taşra ayağında sorunlar yaşanabilir, o sorunlar da kısa sürede aşılacaktır. Türkiye'nin saygınlığıyla doğrudan ilgili bir kurumda çalışan personelin, elinden gelen çabayı göstereceğine inanıyorum" dedi
İl Göç İdaresi bünyesinde tutulan yabancıların, asgari yaşamsal ihtiyaçlarının sağlanabilmesinin büyük önem arz ettiğini de kaydeden Vali Zorluoğlu, kurumun Türkiye Cumhuriyeti'nin merhametinin tecelli ettiği bir yer olduğunu belirterek, personelin bu doğrultuda görev yapmasını istedi. Daha sonra 2017 yılı Nisan ayında faaliyete geçen Edremit ilçesi Kurubaş mevkiindeki Geri Gönderme Merkezine geçen Vali Zorluoğlu, buradaki incelemelerinde yetkililerden, yemekhaneler, barınma ve göçmenlerin sosyalleşme ihtiyaçlarının giderildiği alanların daha konforlu hale getirilmesini istedi.
Vali Zorluoğlu, İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezinde barınma alanlarını da ziyaret ederek, tercüman aracılığıyla göçmenlerin sorun ve sıkıntılarını da dinledi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!